Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / Avainsanat: nauta

Valitse raaka-aine:


FARMIN FARMIN FARMIN

FARMIN Jauhelihakeitto

FARMIN Jauhelihakeitto
Tämän helpon mutta herkullisen keiton voit valmistaa myös porsaan jauhelihasta. Välttämättä et tarvitse keittoon sattumiksi lihan lisäksi kuin perunaa, sipulia ja porkkanaa, jos käytät tuoreita raaka-aineita. Tuoreen timjamin käyttö ruuanlaitossa yleismausteena on suositeltavaa, mutta varsinkin tällaisissa yksinkertaisissa ruokalajeissa sen merkitys korostuu. Tämän keiton maku syntyy juureksista ja tuoreista yrteistä. Jauhelihan voit ottaa kattilasta pois ruskistamisen jälkeen ja lisätä sen takaisin lähes valmiiseen keittoon. Kun keitto valmistetaan kaikki raaka-aineet samaan kattilaan lisäämällä, jauhelihan paistamisessa syntyneet makuaineet jäävät ruokaan, eikä lihaliemikuutiota tarvita. Jos jauhelihan ruskistus jättää pohjan karstaiseksi, se kannattaa huuhdella.

FARMIN Jauhelihamureke ja sinappikermakastike + muusi

FARMIN Jauhelihamureke ja sinappikermakastike + muusi
Lihamureke- ja lihapullataikina ovat kotikokin kannalta lähes sama asia. Molempiin tulee jauhelihan lisäksi niin sanottuja jatkeaineita, jotka tekevät lopputuloksesta mehevämmän ja pehmeämmän. Ne pehmentävät myös jauhelihan makua, joten mausteita tarvitaan enemmän kuin esimerkiksi hampurilaispihviä tehdessä. Lihamurekkeen maustamisessa vain taivas on rajana, kun sopiva mehevyys ja rakenne on saatu aikaan. Mehevyyteen ja rakenteeseen vaikuttavat ainesten lisäksi tietenkin myös paistoaika ja -lämpö.  

FARMIN Kunnon hampurilainen naudan jauhelihasta & maalaislohkoperunat

FARMIN Kunnon hampurilainen naudan jauhelihasta & maalaislohkoperunat
Hampurilaisessa on perinteisesti hyvin maustettu naudan jauhelihapihvi, juustoa, tomaattia, salaattia ja muutamia kastikkeita; ketsuppia, majoneesia ja mahdollisesti grilli- tai chilikastiketta. Toki voit lisätä suolakurkkuja tai kurkkusalaattia, sipulia raakana tai paistettuna, sinihomejuustoa tai muuta vastaava, mutta ne eivät ole pakollisia. Hampurilaisen pihvi kannattaa ehdottomasti tehdä itse. Se on pelkkää hyvää, mielellään rasvaista (n. 20%) jauhelihaa, suolalla ja pippurilla maustettuna.