Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / Avainsanat: broileri

Valitse raaka-aine:


FARMIN FARMIN FARMIN

Paahdetut kanansiivet raikkaassa yrttikastikkeessa & minttu-tzatzikia + Itämainen riisi

Paahdetut kanansiivet raikkaassa yrttikastikkeessa & minttu-tzatzikia + Itämainen riisi

(4 annosta)

Nämä raikkaat herkulliset siivet maistuvat niin kesällä kuin talvellakin!

Valmistusaika: 60 min 

1200g Vauhtisiipi
Suolaa
Pippuria 
1.Mausta siivet suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 210c n 30 min kunnes siivet ovat kauniin kullanruskeita.
2. Sekoita kuumat siivet yrttikastikkeeseen ja nauti tzatzikin kanssa.

 

Minttu-tzatziki:

3 dl turkkilainen jogurtti

2 dl raastettu kurkku

1 murskattu valkosipulin kynsi

2 rkl hunajaa

puolikas sitruunan mehu

tuoretta silputtua minttua 2rkl

0,5tl suolaa

Raasta kurkku. Laita kurkkuraaste siivilään ja sekoita hyppysellinen suolaa raasteeseen. Anna valua 15 min.

Murskaa valkosipulin kynsi.

Sekoita kaikki ainekset jogurtin kanssa. Laita kylmään maustumaan.

VINKKI: VOIT VALMISTAA TÄMÄN JO EDELLISENÄ PÄIVÄNÄ. TÄMÄ KASTIKE SOPII ERINOMAISESTI MYÖS MUILLE LIHOILLE SEKÄ KASVIKSILLE

 

Yrttikastike:

1 puntti tuoretta oreganoa

1 puntti tuoretta persiljaa

2-3 chiliä

1 lime

puolikas sitruuna

1 appelsiini

2dl hyvää oliiviöljyä

1 rkl punaviinietikkaa

0,5tl suolaa

Silppua oregano sekä persilja.

Pese appelsiini sekä lime. Raasta kuori molemmista joukkoon.

Halkaise appelsiini sekä lime ja purista mehu joukkoon. Lisää myös sitruunan mehu.

Lisää oliiviöljy sekä loput raaka-aineet. Sekoita hyvin.

 

VINKKI: VOIT VALMISTAA TÄMÄN JO EDELLISENÄ PÄIVÄNÄ. TÄMÄ KASTIKE SOPII ERINOMAISESTI MYÖS MUILLE LIHOILLE SEKÄ KASVIKSILLE

 

ITÄMAISEN RIISIN KEITTO-OHJE 

Itämaiset riisit – Jasmin tai Basmati – ovat herkullisia ja aromikkaita riisejä, ja ne sopivat monen suomalaisenkin ruuan lisäkkeeksi. Mutta itämaiset ruuat suorastaan vaativat aromikasta riisiä. Riisin keittäminen ilman riisinkeitintä on helppoa, mutta vaatii tarkkaavaisuutta, niin kuin riisi usein. Tällä ohjeella keität takuuvarmasti hyvän riisin. 

4 dl jasmin- tai basmatiriisiä 
4,5 dl vettä keittämiseen 
(vettä riisin huuhtelemiseen) 
  1. Laita riisi kulhoon ja laske hanasta kuumaa vettä päälle. Sekoita riisiä vedessä hetki, vesi muuttuu sameaksi. Kaada vesi pois. 
  2. Lisää sitten kylmää vettä ja toista äskeinen. Kaada riisi siivilään ja huuhtele vielä kylmällä vedellä. Jätä siivilään valumaan. 
  3. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää pesty ja valutettu riisi. Kiehauta ja sekoita. 
  4. Peitä kattila kannella ja käännä levy ykköselle. Mikäli riisi alkuun kiehuu liian voimakkaasti, voit laittaa kattilan ja levyn väliin hetkeksi esim pikkulusikan varren (poista lusikka heti kun levy hieman jäähtyy). Keitä noin 15-20 minuuttia. HUOM! Kantta ei saa tänä aikana avata eikä riisiä sekoittaa. 
  5. Tarkista lopuksi, että vesi on imeytynyt riisiin. Laita kansi takaisin päälle ja ota kattila pois levyltä. Anna riisin levätä n 5 minuuttia ja sekoita varovasti lusikalla kuohkeaksi.

FARMIN Koipireisiä currykastikkeessa

FARMIN Koipireisiä currykastikkeessa
Koipireidet voit valmistaa uunissa paahtamisen sijaan myös kastikkeessa hauduttamalla. Näin tulee paitsi maukasta kanaa, myös erittäin herkullinen kastike. Mikäli haluat, voit erottaa koiven ja reiden toisistaan veitsellä nivelen kohdalta, luiden välistä. Näin ne mahtuvat paremmin kattilaan ja ovat muutenkin helpompia käännellä ym. 

FARMIN Kananpojan koipireisiä ja sitrusrisottoa

FARMIN Kananpojan koipireisiä ja sitrusrisottoa
Risotto on vaivansa väärti. Se ei ole vaikea tehdä, mutta oikein tehtynä se vaatii huolellisuutta ja paneutumista. Kun risottoa aletaan valmistamaan, se tulee valmistaa kerralla loppuun saakka - ja kun risotto on valmis, ruokailu alkaa. Löysä risotto on samalla myös kastike, eli tässä reseptissä kananpojan koipireisilihat tarjoillaan ilman kastiketta. Mikäli onnistut ajoituksessa, koipireidet valmistuvat sopivasti risoton kanssa, ja ne voi tarjoilla myös sellaisenaan – kokonaisena - risoton kera. Koipireisilihojen putsaaminen puhtaiksi haarukkapaloiksi on kuitenkin hyvä tapa, mikäli siihen on mahdollisuus. Koipireisilihojen valmistuttua ennen risottoa, voit lämmittää putsatut lihat pannulla tilkassa vettä, jossa on nokare voita ja ripaus suolaa.