Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Thai kana-nuudelikeitto
FARMIN Thai kana-nuudelikeitto

FARMIN Thai kana-nuudelikeitto

(4 annosta)

Kananpojan koipireisi on monen suosikkiraaka-aine. Maustamattomana, nahallisena ja luun kanssa. Yksi hyvä tapa on marinoida ja kypsentää koipireidet aina lähes samalla tavalla, huolimatta mihin ruokaan ne kulloinkin aikoo käyttää. Usein marinadin pohjana on soijakastike ja tumma sokeri, niin kuin tässä reseptissä, mutta myös “vaaleampi” marinadi sopii moneen ruokaan. Perusmaukas ja mehevä, luuttomaksi riivitty kanan koipireisiliha saa aina veden kielelle. Koipireiden etu on se, ettei se ole niin tarkka kypsytysajasta kuten esimerkiksi kanan rintafilee, joka taas on erittäin tarkka. 

Huomioithan, että mikäli et ennätä marinoimaan koipireisiä kahta tuntia, saati yön yli, voit toki kypsentää ne heti maustamisen jälkeen. Tällöin ne maustuvat vähemmän, mutta ovat herkullisia silti. Marinadia ja mausteita on hyvä saada tällöin myös nahan alle. 

Tämän vapaasti mukaillun thaikeiton valmistat kolmessa osassa. Ensin kypsennät koipireidet ja putsaat ne luuttomiksi mahdollisimman kuumana. Sitten keität luista ja roippeista keitolle liemen, ja keität munanuudelit. Lopuksi yhdistät nämä annoskulhoihin. Kuuma liemi kuumentaa lihat sopivan kuumiksi ruokailua varten. Voit toki kuumentaa lihoja hetken valmiissa liemessä ennen annostelua. 

Valmistusaika: (marinointi 2h) + kypsyminen ja valmistus n 1 h 15 min 

MARINADI

4 kpl kanan koipireisiä  
0,5 dl soijaa 
0,5 dl fariinisokeria 
Hunajaa 
0,5 dl viinietikkaa 
2-3 kpl valkosipulin kynttä 
2 x 2cm pala inkivääriä 
(loraus seesamiöljyä) 

LIEMI

Koipireisien luut ja muut puhdistuksessa jääneet osat 
1 x 3 cm pala tuoretta inkivääriä 
2 kpl valkosipulia hienonnettuna 
1 rkl punaista currytahnaa 
1 tlk kookosmaitoa 
1 prk vettä (huuhtele vedellä kookosmaitotölkki) 
Loraus soijakastiketta 
2 rkl kalakastiketta 
1 rkl fariinisokeria 
1 kpl limen mehu 

NUUDELI

0,4 kg munanuudeleita 
1-2 rkl seesaminsiemeniä 
1 kpl tuore punainen chili ilman siemeniä, suikaloituna 
Tuoretta korianteria hienonnettuna 
  1. Mikäli ei ole aikaa 2 h marinointiin, vähennä soijan ja viinietikan määrä 1 rkl:aan 0,5 dl sijasta, ja laita koipireidet uuniin ilman marinointiaikaa. 
  2. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Yhdistä marinadin ainekset ja laita pussiin tai laakeaan astiaan, lisää koipireidet ja kääntele niin että marinadia on joka paikassa. 
  3. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia, mutta mielellään yön yli. Nosta kanat marinadista ja asettele uunipellille leivinpaperin päälle.  
  4. Paista koipireisiä uunissa 220*C:ssa noin 35-40 minuuttia. Käännä puolivälissä. Kypsästä koivesta liha irtoaa lähes itsestään. Putsaa liha luuttomaksi ja laita lihat foliolla peiteltynä odottamaan tarjoilua. 
  5. Laita koipireisien puhdistamisessa yli jääneet luut ja roippeet kattilaan ja lisää sinne kaikki liemen raaka-aineet. Keitä miedolla lämmöllä n 15 minuuttia ja sivilöi. 
  6. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.  
  7. Laita kuumat nuudelit tarjoilukulhoon (mielellään annoksittain), lisää päälle kypsät koipireisilihat. Annostele päälle herkullinen kuuma kookos-kanaliemi.  
  8. Lisää lopuksi pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä, hienonnettua tuoretta chiliä ja tuoretta korianteria.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi