Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Soijapossua ja seesamiöljyssä paistettuja kasviksia & itämaista riisiä
FARMIN Soijapossua ja seesamiöljyssä paistettuja kasviksia & itämaista riisiä

FARMIN Soijapossua ja seesamiöljyssä paistettuja kasviksia & itämaista riisiä

(4 annosta)

Tässä yksinkertainen mutta erittäin maukas ohje possunsuikaleesta. Japanilainen soijakastike on hieman perinteistä soijaa makeampaa, mutta myös aromikkaampaa. Voit käyttää myös tavanomaista soijaa, mikäli sitä on jo kaapissasi. Japanilaista soijaa on nykyisin lähes kaikissa kaupoissa. Mikäli maltat, anna hautua hetki pari pidempään.                     

Valmistusaika: 45-60 min 

 0,5 kg porsaan paistisuikaletta 
1 rkl rypsiöljyä / oliiviöljyä paistamiseen 
1 kpl sipulia hienonnettuna 
2 kpl valkosipulia hienonnettuna 
Pala inkivääriä hienonnettuna 
2-3 rkl fariinisokeria 
1 dl japanilaista soijakastiketta 
2-5 dl vettä (riippuen kauanko lihaa haudutetaan) 
1 rkl maizenaa (sekoitettuna tilkkaan kylmää vettä) 
1 kpl tuore punainen chili 
  1. Ota possunlihasuikaleet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ja valuta sekä kuivaa ne talouspaperilla. Ruskista possusuikaleet pannulla öljyssä. Lisää sipulit ja paista hetki. Lisää inkivääri, fariinisokeri ja soija ja sekoita hyvin.  
  2. Anna seoksen kiehua hetki yhdessä lihojen ja sipuleiden kanssa. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia. Mikäli haluat hauduttaa pidempään mureamman lopputuloksen aikaansaamiseksi, lisää vettä ja hauduta vielä 30 minuuttia kannen alla. 
  3. Suurusta liemi. Ota lihat lautaselle reikäkauhalla ja suurusta liemi maizena-vesiseoksella koko ajan sekoittaen. Laita lihat takaisin kastikkeeseen ja anna kiehua hetki. 
  4. Lisää hienonnettu chili ja tarjoile keitetyn riisin ja paistettujen kasviksien kanssa.   

SEESAMIÖLJYSSÄ PAISTETUT KASVIKSET

2 kpl porkkanaa 
2 kpl punasipulia 
1 kpl punainen paprika 
½ kpl kiinankaali 
2 rkl seesaminsiemen öljyä paistamiseen 
1 tl sokeria 
Ripaus suolaa 

 

  1. Suikaloi kasvikset. Lämmitä pannu kuumaksi. 
  2. Paista porkkanasuikaleita öljyssä koko ajan sekoittaen muutama minuutti. 
  3. Lisää sipuli- ja paprikasuikaleet, paista taas muutama minuutti. Voit jättää kasvikset hieman rapeaksi. Lisää suikaloitu kiinankaali ja sekoita hyvin. Mausta sokerilla ja ripauksella suolaa. 
  4. Paista kunnes kaali on hieman pehmentynyt ja saanut väriä. Vinkki. Voit myös paistaa kaalin erikseen kuumalla pannulla öljyssä ja yhdistää valmiina muiden kasvisten kanssa. 
  5. Tarjoile keitetyn aromaattisen riisin ja makean soijapossun kanssa. 

ITÄMAISEN RIISIN KEITTO-OHJE 

Itämaiset riisit – Jasmin tai Basmati – ovat herkullisia ja aromikkaita riisejä, ja ne sopivat monen suomalaisenkin ruuan lisäkkeeksi. Mutta itämaiset ruuat suorastaan vaativat aromikasta riisiä. Riisin keittäminen ilman riisinkeitintä on helppoa, mutta vaatii tarkkaavaisuutta, niin kuin riisi usein. Tällä ohjeella keität takuuvarmasti hyvän riisin. 

4 dl jasmin- tai basmatiriisiä 
4,5 dl vettä keittämiseen 
(vettä riisin huuhtelemiseen) 
  1. Laita riisi kulhoon ja laske hanasta kuumaa vettä päälle. Sekoita riisiä vedessä hetki, vesi muuttuu sameaksi. Kaada vesi pois. 
  2. Lisää sitten kylmää vettä ja toista äskeinen. Kaada riisi siivilään ja huuhtele vielä kylmällä vedellä. Jätä siivilään valumaan. 
  3. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää pesty ja valutettu riisi. Kiehauta ja sekoita. 
  4. Peitä kattila kannella ja käännä levy ykköselle. Mikäli riisi alkuun kiehuu liian voimakkaasti, voit laittaa kattilan ja levyn väliin hetkeksi esim pikkulusikan varren (poista lusikka heti kun levy hieman jäähtyy). Keitä noin 15-20 minuuttia. HUOM! Kantta ei saa tänä aikana avata eikä riisiä sekoittaa. 
  5. Tarkista lopuksi, että vesi on imeytynyt riisiin. Laita kansi takaisin päälle ja ota kattila pois levyltä. Anna riisin levätä n 5 minuuttia ja sekoita varovasti lusikalla kuohkeaksi. 

0 kommenttia

Jätä kommenttisi