Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Sitruunakanaa uunissa
FARMIN Sitruunakanaa uunissa

FARMIN Sitruunakanaa uunissa

(3 annosta)

Tämä herkullinen ja erittäin yksinkertainen ruoka valmistuu itsekseen uunissa. Voit nauttia kanan joko kuumana yrttipastan, tai kylmänä tuoreen salaatin kanssa. Lisää mausteita mielesi mukaan. 

Huomioithan, että kanan rinta kuivuu helposti, siksi on tärkeää, että et kypsennä liikaa. Hyvä tapa on käyttää paistilämpömittaria ja asettaa se rinnan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari näyttää 65-67*C, ota pois uunista ja anna levätä hetki pöydällä ennen siivutusta. 

Valmistusaika: 45 min 

2 kpl kananpojan rintafileetä 
3kpl valkosipulin kynsiä 
2 rkl rypsiöljyä / oliiviöljyä 
½ kpl sitruunan mehu ja raastettu kuori 
½ tl kuivattua oreganoa 
½ tl kuivattua basilikaa 
½ tl kuivattua timjamia 
½ tl suolaa 
Mustapippuria myllystä 
1 kpl sitruuna 
Tuoreita yrttejä 
  1. Laita kananpojan rinnat sopivan kokoiseen uuniastiaan, johon ne hyvin mahtuvat. Yhdistä sitruunankuori, mehu ja öljy, ja kaada kanojen päälle tasaisesti. Pyörittele kanoja sitruunaöljyssä, jotta öljyä on kauttaaltaan kanoissa.  
  2. Ripottele päälle kuivat mausteet tasaisesti, ja painele kiinni lihaan. Leikkaa sitruuna ohuiksi siivuiksi (8 siivua) ja asettele siivut kananpojan rintojen päälle. 
  3. Paista uunissa 200*C:ssa 15-20 minuuttia, ja valele muutaman kerran kypsennyksen aikana astian pohjalle kertyvällä nesteellä. Ota uuni pois päältä, mutta jätä rinnat kypsymään jäähtyvään uuniin. HUOM! Kokonaisaika riippuu uunista, sekä rintojen koosta. Älä ylikypsennä. 
  4. Kun rinnat ovat kypsyneet loppuun ja hieman jäähtyneet, siivuta vastasyyhyn ohuiksi siivuiksi. Jaa sitruunan siivut tasaisesti kanan kanssa. 
  5. Tarjoile tuoreen salaatin tai yrttipastan kanssa. 

YRTTIPASTA 

0,4 kg penne-pastaa keitettynä paketin ohjeen mukaan 
1 kpl Kananrintojen kypsennysliemi siivilöitynä 
2 dl kuohukermaa (muukin kerma käy) 
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna 
1/3 tl suolaa 
Mustapippuria myllystä 
(½ dl valmista pestokastiketta) 
1 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä maun mukaan (basilika, timjami, persilja) 
  1. Yhdistä kananrintojen uuniastian liemi ja kerma kattilaan ja keitä reilulla lämmöllä, jotta kiehuu hieman kokoon. Lisää valkosipuli, suola ja pippuri. Keitä hetki. 
  2. Lisää pestokastike (jos käytät) ja tuoreet hienonnetut yrtit. Jos käytät pestokastiketta, kastikkeesta tulee hieman suolainen, mutta älä huolestu. Kastike maustaa runsaan määrän penne-pastaa. 
  3. Yhdistä kuuma pasta ja kuuma kastike. Tarkista maku. Lisää loraus oliiviöljyä ja nauti kananpojan rinnan kanssa.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi