Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Possupihvit uunissa ja paahdettua palsternakkaa & muusi
FARMIN Possupihvit uunissa ja paahdettua palsternakkaa & muusi

FARMIN Possupihvit uunissa ja paahdettua palsternakkaa & muusi

(4 annosta)

Usein ruuanlaitossa tarvitaan reseptejä, jotka valmistuvat helposti ja ns. Itsekseen. Ilman paistamista pannulla, ilman monia työvaiheita. Tämä on sellainen ohje. Pihvit kypsyvät uunissa kastikkeen alla ja maustuvat, ja palsternakka paahtuu samalla uunissa herkulliseksi ja kypsäksi.   

Valmistusiaka: 45min 

4 kpl porsaan ulkofileepihviä 
Suolaa, mustapippuria  
Tilkka öljyä 

KASTIKE

1 prk/ 2,5 dl smetanaa 
1 tl sinappia 
Suolaa 
Mustapippuria myllystä 
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna 
1 rkl kapriksia hienonnettuna 
½ sitruunan mehu 
  1. Ota liha huoneenlämpöön ja mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uuniastia öljyllä ja laita pihvit siihen. Uuniastian tulisi olla juuri sopivan kokoinen neljälle pihville. 
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lusikoi tasaisesti pihvien päälle. Kuumenna uuni. 
  3. Paista uunissa 220*C:ssa noin 10-12 min ja ota uuni pois päältä ja jätä lihat uuniin vielä n viideksi minuutiksi. 
  4. Tarjoile uunissa paahdetun palsternakan kanssa 

PAAHDETTUA PALSTERNAKKAA

2-3 kpl keskikokoista palsternakkaa 
2 rkl rypsiöljyä 
½ tl suolaa 
Mustapippuria myllystä 
1 tl sokeria 
  1. Pese tai kuori palsternakat kuorimaveitsellä ja leikkaa molemmat päät veitsellä siisteiksi. 
  2. Halkaise palsternakat ja aseta leikkuulaudalle tasainen leikattu puoli leikkuulautaa vasten. Leikkaa n 1,5 cm siivuiksi aloittaen paksummasta kohdasta. Käännä veistä enemmän kulmaan sitä mukaa kun etenet ohuempaa päätä kohti. 
  3. Laita palat uunipellille ja ripottele päälle öljy, suola, pippuri ja sokeri. Sekoita hyvin. 
  4. Paahda 220*C:ssa uunissa noin 10 minuuttia (kypsyvät nopeasti) ja tarjoile kuumana possupihvien kanssa. Jos laitat palsternakat uuniin samalla possupihvien kanssa, voit ottaa ne hetkeksi pois niiden kypsyttyä ja laittaa ne takaisin uuniin pihvien kanssa lopuksi. 

PERUNAMUUSI

Perunamuusi on yksistään jo melkein ateria! Sileä, täyteläinen, sopivan suolainen. Vaikea kuvitella mitään liha- tai kalaruokaa, mihin se ei sopisi. Perunamuusiin käytetään jauhoisia perunalajikkeita, joten peruna kuin peruna- ideologia ei toimi tässäkään ruuassa. Muusin teossa tärkeää on, että maito kuumennetaan ennen sen lisäämistä huolellisesti soseutetun perunan kanssa. Jos peruna ei ole sileää ennen maidon lisäämistä, sitä ei enää pysty saamaan sileäksi. Ja mikäli soseutetun perunan joukkoon lisää maidon kylmänä, se jäähtyy. Maidon lisääminen kuumana auttaa sen valmistamisessa huomattavasti.    

1 kg jauhoisia perunoita 
Suolaa 
3 dl maitoa 
50g 
  1. Kuori ja keitä perunat suolavedessä kypsiksi. Kokeile kypsyys haarukalla. Kuumenna maito. 
  2. Kaada keitinvesi huolellisesti pois ja survo perunat perunasurvimella tasaiseksi. Voit käyttää myös sähkövatkainta. Huomioi sileys. 
  3. Kun peruna on täysin soseena, kaada joukkoon kuuma maito vähitellen. Älä sekoita liikaa. Kun muusi on sopivan paksuista, lisää joukkoon voi. 
  4. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi