Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin! Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Possucurry & itämaista riisiä
FARMIN Possucurry & itämaista riisiä

FARMIN Possucurry & itämaista riisiä

(4 annosta)

Tämä possucurryn ohje käy hyvin valmistettavaksi myös kananpojasta, kypsennysaika on tällöin hieman lyhyempi. Mikäli haluat, voit lisätä ruuan joukkoon myös muita suikaloituja juureksia kuin porkkanaa, lisää tällöin hieman vettä kypsennyksen aikana, jotta ainekset ovat nesteessä kypsennyksen ajan. Aromaattisen riisin voit keittää kattilassa kahdella tavalla; joko runsaassa vedessä (ylimääräisen veden pois kaataen) tai oikeassa vesimäärässä hauduttaen. Lue ohje käyttämäsi riisin paketista. 

Valmistusaika: esivalmistelu 10 min, yht 60 min 

0,5 kg porsaan paistisuikaletta 
1 rkl rypsiöljyä / oliiviöljyä 
2rkl punainen currytahna (valmis)  
1 kpl sipuli hienonnettuna 
2 kpl valkosipulia hienonnettuna 
1 kpl porkkana suikaloituna 
1 punainen chili 
1 prk kookosmaitoa 
(vettä) 
3 rkl kalakastiketta 
1,5 rkl sokeria 
  1. Ota lihat huoneenlämpöön ja valuta ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Ruskista lihat öljyssä, lisää currytahna ja paista vielä hetki. Lisää kasvikset ja paista hetki koko ajan sekoittaen. 
  2. Lisää suikaloitu chili ja kookosmaito. Keitä kunnes liha on kypsää ja pehmeää (n 45 min > voit testata maistamalla yhtä lihanpalaa), lisää tarvittaessa vähän vettä.  
  3. Mausta kalakastikkeella ja sokerilla 
  4. Voit lisätä lopuksi erilaisia nopeasti kypsyviä tai esikypsennettyjä kasviksia maun mukaan, esim papuja, sokeriherneitä, hienonnettua purjoa, tms. Keitä hetki lisäämisen jälkeen. 
  5. Tarjoile keitetyn aromaattisen riisin kanssa. 

ITÄMAISEN RIISIN KEITTO-OHJE 

Itämaiset riisit – Jasmin tai Basmati – ovat herkullisia ja aromikkaita riisejä, ja ne sopivat monen suomalaisenkin ruuan lisäkkeeksi. Mutta itämaiset ruuat suorastaan vaativat aromikasta riisiä. Riisin keittäminen ilman riisinkeitintä on helppoa, mutta vaatii tarkkaavaisuutta, niin kuin riisi usein. Tällä ohjeella keität takuuvarmasti hyvän riisin. 

4 dl jasmin- tai basmatiriisiä 
4,5 dl vettä keittämiseen 
(vettä riisin huuhtelemiseen) 
  1. Laita riisi kulhoon ja laske hanasta kuumaa vettä päälle. Sekoita riisiä vedessä hetki, vesi muuttuu sameaksi. Kaada vesi pois. 
  2. Lisää sitten kylmää vettä ja toista äskeinen. Kaada riisi siivilään ja huuhtele vielä kylmällä vedellä. Jätä siivilään valumaan. 
  3. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää pesty ja valutettu riisi. Kiehauta ja sekoita. 
  4. Peitä kattila kannella ja käännä levy ykköselle. Mikäli riisi alkuun kiehuu liian voimakkaasti, voit laittaa kattilan ja levyn väliin hetkeksi esim pikkulusikan varren (poista lusikka heti kun levy hieman jäähtyy). Keitä noin 15-20 minuuttia. HUOM! Kantta ei saa tänä aikana avata eikä riisiä sekoittaa. 
  5. Tarkista lopuksi, että vesi on imeytynyt riisiin. Laita kansi takaisin päälle ja ota kattila pois levyltä. Anna riisin levätä n 5 minuuttia ja sekoita varovasti lusikalla kuohkeaksi. 

0 kommenttia

Jätä kommenttisi