Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Porsaan ulkofileepihvit & Uunissa paahdettua parsakaalia & maalaislohkoperunat
FARMIN Porsaan ulkofileepihvit & Uunissa paahdettua parsakaalia & maalaislohkoperunat

FARMIN Porsaan ulkofileepihvit & Uunissa paahdettua parsakaalia & maalaislohkoperunat

(4 annosta)

Paneroitu porsaanleike on retroherkku, joka ei koskaan mene pois muodista. Se usein mielletään raskaaksi ruuaksi, ja niinhän se tavallaan onkin, mutta itse silloin tällöin tehtynä se on paitsi herkullista myös kivaa tehdä. Leivitykseen voi käyttää korppujauhoja tai esimerkiksi panko- jauhoja, joita saa nykyisin hyvin varustetuista marketeista. Itse jauhettu korppujauho on tietenkin paras vaihtoehto. Kypsentämiseen tarvitset ihan tavallisen paistinpannun, ja hieman enemmän öljyä kuin normaalissa paistamisessa. Huomioithan, että kun öljy on sopivan kuumaa (n.170*C), lopputulos ei ole niin rasvainen kuin matalammassa lämmössä kypsennettynä. Jos haluat tehdä wieninleikkeitä, pihvit tulee nuijia ohuemmaksi, ja niitä voi paistaa vain yhden kerrallaan normaalikokoisessa paistinpannussa. 

Valmistusaika: esivalmistelu n 20 min + 30 min kypsennys (sis parsakaali ja maalaislohkoperunat) 

4 kpl porsaan ulkofileetä 
1dl vehnäjauhoja 
1 tl Suolaa1 
1tl paprikajauhetta 
½ tl mustapippuria 
2 kpl kananmunaa 
2-3 dl korppujauhoja 
1-2 dl rypsiöljyä paistamiseen 
 1. Nuiji possupihvejä hieman leikkuulaudan päällä mielellään lihanuijalla. Huom! Pihvien ei tarvitse olla lehtipihvin ohuita. 
 2. Laita vehnäjauhot ruokalautaselle, ja sekoita niihin mausteet tasaisesti. 
 3. Riko munat esim keittolautaselle ja sekoita rakenne rikki esim haarukalla, lisää ripaus suolaa. 
 4. Laita korppujauhot laakealle lautaselle, ja varaa vielä esim tyhjä uunipelti leivinpaperilla leivitettyjä pihvejä varten. 
 5. Pyörittele pihvit yksitellen vehnäjauhoissa niin että pihvit ovat kauttaaltaan jauhoissa. Pyyhi ylimääräiset jauhot pois. Kasta sitten pihvit yksi kerrallaan kananmunassa ja heti sen jälkeen korppujauhoissa niin, että korppujauhoja on tasaisesti pihvin ympärillä. Laita paneroitu pihvi leivinpaperoidulle uunipellille ja toista vaihe kaikille pihveille. 
 6. Kuumenna laakea paistinpannu kuumalle keskilämmölle (esim nro 7 asteikolla nollasta yhdeksään, hellasta riippuen). Paista kaksi pihviä kerrallaan, paistinpannun koosta tietenkin riippuen. Laita runsaasti rypsiöljyä pannulle (n 0,5 dl/ pihvi) ja kokeile öljyn lämpö kastamalla pihvin reuna öljyyn. Mikäli pihvi alkaa tirisemään ja kypsymään, voit laittaa pihvit paistumaan.  
 7. Paista 2 minuuttia per puoli, kunnes pihvit ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Laita paistetut pihvit uunipellille ja paista loput pihvit samalla kaavalla. Voit kuumentaa pihvit 200*C:ssa uunissa muutaman minuutin ajan, jos kerkiää jäähtyä ennen ruokailua 

UUNISSA PAAHDETTU PARSAKAALI

0,5 kg parsakaalia 
1-2 rkl rypsiöljyä 
1/3 tl suolaa 
Mustapippuria 
Ripaus sokeria 
Ripaus chilijauhetta 
 1. Leikkaa parsakaalin puumaisesta kannasta 1 cm pois. Leikkaa nuput veitsellä irti rangasta, pidä nuput kuitenkin isohkoina. Halkaise kaalin kara, tai runko, pitkittäin kahtia ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, myös latvaosassa, josta poistit nuput.  
 2. Halkaise isoimmat nuput kahteen osaan, ja pidä pienimmät kokonaisina. 
 3. Laita sekä nuput että siivut kulhoon, ja lisää öljy ja ripottele päälle mausteet. Sekoita hyvin, jotta öljy ja mausteet levittyvät tasaisesti. 
 4. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle, ja leivittele yhteen kerrokseen tasaisen kypsymisen varmistamiseksi. 
 5. Paahda uunissa 220*C:ssa noin 8-12 minuuttia, koosta riippuen. Sekoita vielä varovasti ja tarjoile. 

UUNISSA PAAHDETUT MAALAISLOHKOPERUNAT

Valmistat ne helposti leikkaamalla hyvin pestyt ja kuivatut perunat lohkoiksi ja maustamalla ne öljyllä, suolalla ja makusi mukaisella (grilli)mausteella. Paahda uunipellille leviteltynä 225*C:ssa noin 20 minuuttia. (jos käytössäsi ei ole kiertoilmauuni paista n.25min) Uunilohkoperunoiksi käyvät parhaiten yleisperunat, mutta voit tehdä niitä niin kiinteistä kuin jauhoisistakin perunoista. Pääasia on, että ne ovat kuumia, kypsiä, paahtuneita ja sopivasti suolaisia. 

0 kommenttia

Jätä kommenttisi