Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin! Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Pippurinen porsaanlihasuikale & muusi
FARMIN Pippurinen porsaanlihasuikale & muusi

FARMIN Pippurinen porsaanlihasuikale & muusi

(4 annosta)

Kotiruokien kruunaamaton kuningas, pippurinen possupata, on paitsi herkullinen, myös helppo valmistaa. Sitä voit varioida mielesi mukaan, esim käyttämällä nesteenä ainoastaan kevytkermaa (lihaliemen ja kuohukerman sijaan), sekä säätämällä pippurin määrää. Nokare tai kaksi Musta-Pekkajuustoa tekee ruuasta entistä herkullisemman. Aina kun mahdollista, hauduta hetki pidempään. Maku paranee, ja nälkä kasvaa. 

Valmistusaika: marinointi + n 45-60 minuuttia 

MARINADI

0,5 kg porsaanlihasuikale 
½ tl suolaa 
Mustapippuria myllystä 
½ tl Paprikajauhe 
½ tl Chilijauhetta 
½ tl Kuivattua timjamia 

RAAKA-AINEET

1 rkl rypsiöljy / oliiviöljy paistamiseen 
1 kpl sipuli hienonnettuna 
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna 
1 rkl pippurisekoitusta (ei suolaa, pelkkää pippuria) 
1,5 rkl vehnäjauhoja 
1 rkl sinappia 
0,3 l vettä 
0,2 dl kermaa (mieluiten kuohukermaa) 

Marinoi ensin lihat suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella, chilijauheella ja kuivatulla timjamilla. Ennen maustamista poista nesteet ja kuivaa suikaleet kevyesti esim paperilla, jonka jälkeen lisää mausteet. Sekoita hyvin ja anna maustua muutama tunti tai mielellään vähintään 20 min. 

Ruskista maustuneet lihat pannulla öljyssä ja lisää sipulit. Paista muutama minuutti ja lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa loraus öljyä. Jauhot saavat ruskistua mutta varo ettei pala. 

Lisää pippurit ja sekoita. Lisää sinappi ja vesi, ja sekoita hyvin. Keitä miedolla lämmöllä hetki, kunnes on saostunut ja lisää kerma.  

Keitä vielä noin 45-60 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes liha on kypsynyt ja pehmeää. 

Tarjoile perunamuusin kanssa. 

PERUNAMUUSI

Perunamuusi on yksistään jo melkein ateria! Sileä, täyteläinen, sopivan suolainen. Vaikea kuvitella mitään liha- tai kalaruokaa, mihin se ei sopisi. Perunamuusiin käytetään jauhoisia perunalajikkeita, joten peruna kuin peruna- ideologia ei toimi tässäkään ruuassa. Muusin teossa tärkeää on, että maito kuumennetaan ennen sen lisäämistä huolellisesti soseutetun perunan kanssa. Jos peruna ei ole sileää ennen maidon lisäämistä, sitä ei enää pysty saamaan sileäksi. Ja mikäli soseutetun perunan joukkoon lisää maidon kylmänä, se jäähtyy. Maidon lisääminen kuumana auttaa sen valmistamisessa huomattavasti.    

1 kg jauhoisia perunoita 
Suolaa 
3 dl maitoa 
50g voita 

Kuori ja keitä perunat suolavedessä kypsiksi. Kokeile kypsyys haarukalla. Kuumenna maito. 

Kaada keitinvesi huolellisesti pois ja survo perunat perunasurvimella tasaiseksi. Voit käyttää myös sähkövatkainta. Huomioi sileys. 

Kun peruna on täysin soseena, kaada joukkoon kuuma maito vähitellen. Älä sekoita liikaa. Kun muusi on sopivan paksuista, lisää joukkoon voi. 

Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi