Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Pippurinen naudanlihakastike & keitetyt perunat& lämpimät uunikasvikset
FARMIN Pippurinen naudanlihakastike & keitetyt perunat& lämpimät uunikasvikset

FARMIN Pippurinen naudanlihakastike & keitetyt perunat& lämpimät uunikasvikset

(4 annosta)

Naudanlihasuikale suorastaan kutsuu valmistamaan herkullisen pippurisen lihakastikkeen! Naudanlihasuikaletta kannattaa varautua kypsentämään minimissään tunnin, jotta se on pehmeää ja herkullista, mutta pieni lisäaika tekee myös maulle vain hyvää. Tämä kastike suurustetaan vehnäjauholla, mutta vain kevyesti. Paksumman kastikkeen aikaansaamiseksi suurusta lopussa hieman lisää kermaan tai vesitilkkaan sekoitetulla vehnäjauholla.  

Valmistusaika: Esivalmistelu 10 min + kypsyminen 60 min 

500 g naudanlihasuikaletta 
2 rkl rypsiöljyä / oliiviöljyä 
1 tl suolaa 
2 kpl keskikokoinen sipuli hienonnettuna 
2 kpl valkosipulia hienonnettuna 
½ - 1 rkl pippureita murskattuna tai valmista pippurirouhetta 
2 rkl sinappia 
1 rkl voita 
1 rkl vehnäjauhoja 
0,5 l vettä 
1 kpl lihaliemikuutio 
0,2 l kuohukermaa 
50g mustapippurisulatejuusto 
(sokeria) 
  1. Ruskista naudanlihasuikaleet huolellisesti 1 rkl öljyssä isohkossa pannussa tai kattilassa (jossa mahtuu valmistamaan ruuan loppuun saakka). Mausta suolalla. Voit ottaa lihat tässä vaiheessa sivuun, kun valmistat kastikkeen.  
  2. Lisää 1 rkl öljyä ja hienonnetut sipulit kattilaan ja paista hetki. Saa ottaa väriä. Lisää pippurit. Huomioithan ettei käyttämässäsi pippurisekoituksessa ole suolaa, ja että pippureiden on hyvä olla mahdollisimman tuoreita. Siksi kannattaa suosia kokonaisia pippureita, jotka tuoreeltaan murskaa. Sekoita hyvin. 
  3. Lisää sinappi ja sekoita, lisää sitten voi ja anna sulaa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita huolellisesti joukkoon. Vehnäjauhoja ei tarvitse ruskistaa. 
  4. Lisää vesi vähän kerrallaan koko ajan huolellisesti sekoittaen, jotta saat sileän kastikkeen. Lisää lihaliemikuutio ja ruskistetut lihat ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti, tai kunnes lihat ovat kypsiä ja pehmeitä (Tarkista maku ja kypsyys, lihan tulee pysyä koossa, mutta hajota sitä purtaessa). Lisäaika tekee ruuasta täyteläisemmän. 
  5. Lisää kerma ja pippurijuusto ja sekoita kunnes juusto on sekoittunut kastikkeeseen. 
  6. Tarkista maku. Lisää ripaus sokeria ja tarvittaessa suolaa ja pippureita maun mukaan. 
  7. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja lämpimien kasvisten kanssa. 

KEITETYT PERUNAT 

  1. Varaa noin 200 g perunoita ruokailijaa kohden. Paras peruna keittämiseen on kiinteä peruna, joka pysyy koossa keitettynäkin.
  2. Kuori perunat ja laita perunat kylmään veteen. Lisää suola, kiehauta ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä, eli haarukka uppoaa niihin helposti. Huomioithan että keittoaika riippuu perunan koosta. 

LÄMPIMÄT KASVIKSET

3 kpl porkkanaa pestynä 
2 kpl punasipulia kuorittuna 
1 kpl keskikokoinen kesäkurpitsa 
2 kpl paprikaa  
Suolaa 
Ripaus sokeria 
2-3 rkl oliiviöljyä 
Mustapippuria myllystä 
Tuoretta basilikaa maun mukaan 
  1. Valmista kasvissalaatti. Leikkaa porkkanat viistottain noin 0,5 cm lanteiksi ja laita kulhoon. Leikkaa molemmat sipulit kuuteen lohkoon niin, että kaikissa on hieman kantaa jäljellä ja laita kulhoon. Mausta suolalla, ripauksella sokeria ja pippurilla, ja lisää öljy.  
  2. Sekoita hyvin ja laita uunipellille leivinpaperille. Paahda uunissa 220*C:ssa noin 5 minuuttia. 
  3. Halkaise sillä aikaa paprika ja poista huolellisesti sisukset. Leikkaa ronskeihin paloihin ja laita kulhoon. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja paloittele myös ronskeihin paloihin ja laita kulhoon. Mausta suolalla, ripauksella sokeria ja pippurilla, ja lisää hieman öljyä.  
  4. Kun porkkanat ja sipulit ovat olleet uunissa 5 minuuttia, ripottele pellille paprikat ja kesäkurpitsat. Paista vielä noin 10 minuuttia yhdessä, kunnes kypsiä ja herkullisia. Huomioi että ohjeaika laskettu kiertoilmauunilla. Voit normaalissa uunissa pitää n. 5min pidenpään kasviksia. 
  5. Ota uunista ja sekoita varovasti.  

0 kommenttia

Jätä kommenttisi