Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Paistettua kananpojanrintaa ja kirveliporkkanoita + itämainen riisi
FARMIN Paistettua kananpojanrintaa ja kirveliporkkanoita + itämainen riisi

FARMIN Paistettua kananpojanrintaa ja kirveliporkkanoita + itämainen riisi

(3 annosta)

Hyvä tapa kypsentää kananpojan rintafilee on ruskistaa ensin hetki kummaltakin puolelta pannulla öljyssä, ja kypsentää loppuun miedossa uuninlämmössä. Uunin lämpö on kuitenkin hellempi lihalle kuin kosketuslämpö pannulla, ja lopputulos on menevämpi - ainakin jos et paista liian kauan. Tässäkin paistilämpömittari auttaa, muttei ole pakollinen.  

Valmistusaika: 40 min 

2 kpl kananpojan rintafileetä 
2 rkl rypsiöljyä paistamiseen 
Suolaa ja pippuria 
 
0,6-0,8 kg porkkanoita 
Suolaa 
50 g voita 
Runsaasti tuoretta kirveliä 
Mustapippuria myllystä 
  1. Ota fileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsennystä. Paista rintoja pannulla (hyvin sopiva määrä kerrallaan) noin 2 minuutti/ puoli, tai kunnes ruskistuneet hyvin. Laita uunipellille ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista kaikki fileet samalla tavalla ja laita vierekkäin pellille. Älä huuhdo pannua, vaan laita se siksi aikaa sivuun, kun siivutat ja keität porkkanat.  
  2. Laita rintafileet uuniin 120*C:een noin 25 minuutiksi. Tarkasta kypsyys leikkaamalla yksi filee paksuimmalta kohdalta poikittain halki. Jos liha ei ole täysin kypsää, laita takaisin uuniin, mutta älä nosta uunin lämpöä. 
  3. Leikkaa kuoritut porkkanat 0,5 cm lanteiksi, voit hieman kääntää veistä kulmaan suhteessa porkkanaan saadaksesi laakeampia siivuja. Kun kaikki porkkanat ovat leikattu, keitä niitä 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.  
  4. Nosta porkkanat reikäkauhalla (tms) suoraan samalle pannulle, jolla ruskistit rintafileet (jos lämpö on ollut sopiva ja rintafileet ruskistuneet kauniisti, ei pannua pidä pestä). Jatka porkkanoiden kypsentämistä pannulla, ja lisää voi. Kun porkkanat ovat halutun kypsiä (kokeile haarukalla), lisää hienonnettu kirveli ja mausta mustapippurilla. Lisää tarvittaessa myös voita. 
  5. Tarjoile ohuehkoksi siivutettujen kanan rintafileiden ja itämaisen riisin kanssa.  

ITÄMAISEN RIISIN KEITTO-OHJE 

Itämaiset riisit – Jasmin tai Basmati – ovat herkullisia ja aromikkaita riisejä, ja ne sopivat monen suomalaisenkin ruuan lisäkkeeksi. Mutta itämaiset ruuat suorastaan vaativat aromikasta riisiä. Riisin keittäminen ilman riisinkeitintä on helppoa, mutta vaatii tarkkaavaisuutta, niin kuin riisi usein. Tällä ohjeella keität takuuvarmasti hyvän riisin. 

4 dl jasmin- tai basmatiriisiä 
4,5 dl vettä keittämiseen 
(vettä riisin huuhtelemiseen) 
  1. Laita riisi kulhoon ja laske hanasta kuumaa vettä päälle. Sekoita riisiä vedessä hetki, vesi muuttuu sameaksi. Kaada vesi pois. 
  2. Lisää sitten kylmää vettä ja toista äskeinen. Kaada riisi siivilään ja huuhtele vielä kylmällä vedellä. Jätä siivilään valumaan. 
  3. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää pesty ja valutettu riisi. Kiehauta ja sekoita. 
  4. Peitä kattila kannella ja käännä levy ykköselle. Mikäli riisi alkuun kiehuu liian voimakkaasti, voit laittaa kattilan ja levyn väliin hetkeksi esim pikkulusikan varren (poista lusikka heti kun levy hieman jäähtyy). Keitä noin 15-20 minuuttia. HUOM! Kantta ei saa tänä aikana avata eikä riisiä sekoittaa. 
  5. Tarkista lopuksi, että vesi on imeytynyt riisiin. Laita kansi takaisin päälle ja ota kattila pois levyltä. Anna riisin levätä n 5 minuuttia ja sekoita varovasti lusikalla kuohkeaksi.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi