Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin! Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Paella koipireidestä
FARMIN Paella koipireidestä

FARMIN Paella koipireidestä

(4 annosta)

Kanan koipireiden marinadia voi varioida mielensä ja makunsa mukaan. Tässä ohjeessa koipireiden marinadi on vaaleampi ja raikkaampi. On makuasia, haluaako koipireisiä marinoida lainkaan, varsinkin jos sen lihan käyttää (puhtaaksi paloiteltuna) osana ruuan valmistusta, kuten tässä reseptissä. Kypsän puhtaan koipireisilihan voi maustaa samalla kun sen ruokaan lisää. 

Valmistusaika: (marinointi 2 h) + 1 h 20 min valmistus 

MARINADI

4 kpl kananpojan koipireisiä 
1 kpl sitruunan mehu ja raastettu kuori 
2 rkl oliiviöljyä 
2-3 kpl valkosipulin kynsiä hienonnettuna 
1,5 tl suolaa 
Ripaus sokeria 
1/2 tl mustapippuria jauhettuna 
1 tl paprikajauhetta 
1 tl kuivattua timjamia 

KANALIEMI

0,5 l vettä 
1 kpl kanaliemikuutio 
Kypsien koipireisien luut 

PAELLAN RAAKA-AINEET

2-3 rkl oliiviöljyä 
0,2 kg mausteista makkaraa (chorizo) 
1 kpl sipuli hienonnettuna 
2-3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna 
2 dl pitkäjyväistä riisiä 
1 kpl punainen paprika  
1 tl suolaa 
2 tl paprikajauhetta 
1 rkl kurkumaa 
Tuoretta timjamia kokonaisina oksina 
0,2 kg (1/2 prk) kuorittuja kirsikkatomaatteja (säilyke) 
0,1 kg pakasteherneitä 
0,2 kg pakastekatkarapuja sulatettuna ja hyvin puristeltuna 
1 ohjeellinen (yllä) kanan koipireisiä  
1 kpl sitruunan kuori raastettuna 
½ kpl sitruunan mehu 
Tuoretta persiljaa 
  1. Yhdistä marinadin ainekset ja kaada koipireisien päälle miel. pussiin. Myös laakea reunallinen astia käy. Kääntele koipireisiä niin että marinadi pääsee niihin tasaisesti. Anna marinoitua muutama tunti, mutta mielellään yön yli. Mikäli marinoinnille ei ole aikaa, mausta koipireidet marinadin aineilla (myös nahan alle!) 
  2. Laita koipireidet uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 190*C:ssa uunissa noin puoli tuntia ja käännä koipireidet. Paista vielä noin 15 minuuttia.  
  3. Kun koipireidet ovat hieman jäähtyneitä, poista ja suikaloi nahka. Laita sivuun. Ota lihat huolellisesti talteen ja pilko käsin sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita luut kattilaan ja lisää 0,5 l vettä sekä kanaliemikuutio. Kiehauta ja anna hetki maustua, siivilöi. Tätä lientä käytät paellan kypsentämiseen. 
  4. Valmista paella. Leikkaa chorizo siivuiksi ja paista rapeaksi tilkassa oliiviöljyä laakeassa kattilassa. Ota chorizot sivuun ja paista sitten sipuleita hetki, ja lisää suikaloitu paprika. Paista vielä hetki ja lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki. Lisää suola, paprikajauhe, kurkuma ja timjaminoksat ja suikaloitu nahka ja sekoita. Lisää säilyketomaatti ja valmistamasi kanaliemi. Keitä 15 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää. 
  5. Lisää pakasteherneet ja keitä pari minuuttia. Lisää sulatetut katkaravut, kanan koipireisilihat, sitruunan kuori ja mehu ja sekoita huolellisesti. Kiehauta ja anna kuumeta. Tarkista suolan ja nesteen määrä. 
  6. Lisää pinnalle chorizosiivut ja tuoretta hienonnettua persiljaa. Viimeistele oliiviöljyllä.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi