Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Nopea itämainen kanakastike
FARMIN Nopea itämainen kanakastike

FARMIN Nopea itämainen kanakastike

(3 annosta)

Aina kun mahdollista, kannattaa käyttää ruuanvalmistuksessa tuoreita raaka-aineita. Eteen tulee kuitenkin tilanteita, joissa ruoka on saatava valmiiksi nopeasti, eikä kasvisten hankkimiseen ja pilkkomiseen ole aikaa tai mahdollisuutta. Pakasteessa on hyvä olla aina myös pakastekasviksia.  

Tässä yksinkertaisessa reseptissä käytetään siis nopeasti kypsyvää kananrintaa (leikattuna nopeasti kypsyvään muotoon) ja pakastekasviksia. Pakastekasviksia on monenlaisia, kannattaakin suosia mielellään kotimaisia ronskin kokoisia wokki-vihanneksia, jotka ovat paitsi ruokaisia myös värikkäitä ja monipuolisia. Mikäli on aikaa, voit korvata pakastevihannekset tuoreilla kasviksilla. Lisää ne ruokaan ennen rintalihojen lisäämistä, jotta kypsyvät varmasti ennen kanan kypsymistä. 

0,35 kg kananpojan rintafileetä 
1 rkl rypsiöljyä 
1 rkl curryä 
1 kpl sipuli hienonnettuna 
2 kpl valkosipulia hienonnettuna 
1 tl suolaa 
1 punainen chili, ilman siemeniä 
2 dl vettä 
1 prk kookosmaitoa  
1 pss/ 400g wokkivihanneksia (pakaste)  
2 rkl soijakastiketta 
2 rkl kalakastiketta 
1 rkl sokeria 
(vettä)  
  1. Leikkaa kananrinnat 1 cm x 2 cm paloiksi. Ruskista kanat kevyesti öljyssä, lisää sipulit ja curry ja paista vielä hetki. Mausta suolalla. 
  2. Lisää suikaloitu chili, vesi ja kookosmaito. Keitä kunnes kana on lähes kypsää ja pehmeää (n 5 minuuttia riippuen palojen paksuudesta), tarkista leikkaamalla yksi kananpala halki.  
  3. Kaada sekaan pakastekasvikset ja sekoita. Keitä vielä noin 5 min, lisää tarvittaessa vettä. 
  4. Mausta kalakastikkeella, soijalla ja sokerilla 
  5. Tarjoile keitetyn aromaattisen riisin kanssa.   

ITÄMAISEN RIISIN KEITTO-OHJE 

Itämaiset riisit – Jasmin tai Basmati – ovat herkullisia ja aromikkaita riisejä, ja ne sopivat monen suomalaisenkin ruuan lisäkkeeksi. Mutta itämaiset ruuat suorastaan vaativat aromikasta riisiä. Riisin keittäminen ilman riisinkeitintä on helppoa, mutta vaatii tarkkaavaisuutta, niin kuin riisi usein. Tällä ohjeella keität takuuvarmasti hyvän riisin. 

4 dl jasmin- tai basmatiriisiä 
4,5 dl vettä keittämiseen 
(vettä riisin huuhtelemiseen) 
  1. Laita riisi kulhoon ja laske hanasta kuumaa vettä päälle. Sekoita riisiä vedessä hetki, vesi muuttuu sameaksi. Kaada vesi pois. 
  2. Lisää sitten kylmää vettä ja toista äskeinen. Kaada riisi siivilään ja huuhtele vielä kylmällä vedellä. Jätä siivilään valumaan. 
  3. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää pesty ja valutettu riisi. Kiehauta ja sekoita. 
  4. Peitä kattila kannella ja käännä levy ykköselle. Mikäli riisi alkuun kiehuu liian voimakkaasti, voit laittaa kattilan ja levyn väliin hetkeksi esim pikkulusikan varren (poista lusikka heti kun levy hieman jäähtyy). Keitä noin 15-20 minuuttia. HUOM! Kantta ei saa tänä aikana avata eikä riisiä sekoittaa. 
  5. Tarkista lopuksi, että vesi on imeytynyt riisiin. Laita kansi takaisin päälle ja ota kattila pois levyltä. Anna riisin levätä n 5 minuuttia ja sekoita varovasti lusikalla kuohkeaksi.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi