FARMIN Mozzarellalla ja harissalla kuorrutettua kananpojanrintaa
(3 annosta)
Siinä missä kananpojan paistileike/koipireisi on yksi monipuolisimmista ja helpoimmista raaka-aineista valmistaa ruuaksi, yltää myös kananpojan rintafilee lähes samalle tasolle. Toki rintafilee on hienostuneempi ja myös kuivempi, ja siten myös hieman tarkempi kypsennettävä. Kaikki kypsennysajat riippuvat fileen koosta ja varsinkin uunistasi. Tutustu siis uuniisi, eikä ainoastaan kananpojan rintafileen takia, vaikka se on yksinäänkin jo riittävä syy. Käytä digitaalista sisälämpömittaria, jos mahdollista.
Kananpojan rintafilee kannattaa tarjoilla siivutettuna, jotta se pääsee oikeuksiinsa mureana ja mehevänä ruokana.
Valmistusaika: 40 min
- Laita oliiviöljyä uuniastian pohjalle, ripottele päälle noin ½ tl suolaa. Laita rintafileet suolan päälle vierekkäin. Ripottele päälle loppu suola tasaisesti.
- Valuta, kuivaa ja leikkaa mozzarellat ohuiksi siivuiksi. Leikkaa basilikan lehdet hieman pienemmiksi.
- Laita jokaiselle rintafileelle 1 tl Harissa-tahnaa ja levitä tasaisesti. Laita päälle hienonnettuja basilikan lehtiä, ja lopuksi mozzarellasiivut niin, että jokaiselle rintafileelle tulee puolikas juusto.
- Pirskottele päälle oliiviöljyä ja paista uunissa 220*C:ssa noin 15 minuuttia. Mikäli käytät paistilämpömittaria, ota rintafileet pois noin 65-67*C:ssa.
- Tarjoile muutamaan palaan varovasti siivutettuna, tagliatelle-pastan kanssa.
TAGLIATELLE-PASTA
- Kuullota valkosipulia hetki oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit, sitruunan kuori ja mehu.
- Lisää keitetty pasta kuumana pannulle, lisää voi, revitty basilika ja mausteet ja sekoita huolellisesti. Lisää runsaasti parmesaania ja sekoita vielä. Tarjoile heti.