FARMIN Mausteiset porsaanlihapullat ja uunipaahdettua bataattia
(4 annosta)
Porsaan jauheliha sopii hyvin mausteisiin yksinkertaisiin ruokiin, kuten esimerkiksi näihin mausteisiin lihapulliin. Näihin pulliin ei tule lainkaan jatkeaineita, joten älä ylikypsennä. Voit halutessasi lisätä lihaan ennen kypsennystä lorauksen kermaa ja korppujauhoja, mutta anna turvota hetki.
Valmistumisaika: esivalmistelu 15 min + 30 min kypsennys (sis bataatti)
0,4 - 0,5 kg porsaan jauhelihaa
1 kpl sipuli hienonnettuna
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
½ kpl punainen chili hienonnettuna
1rkl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 rkl soijaa
Ripaus suolaa
Seesamiöljyä
Tuoretta korianteria
- Lisää hienonnetut sipulit paistinpannulle ja kypsennä miedolla lämmöllä öljyssä paistaen. Jäähdytä ja lisää raastettu inkivääri ja hienonnettu chili, sekä kastikkeet.
- Sekoita jauhelihan joukkoon huolellisesti.
- Anna jauhelihamassan maustua hetki ja muotoile pieniksi tasakokoisiksi pyöryköiksi vedellä kostutetuilla käsillä.
- Paista pannulla öljyssä pyöritellen kypsäksi, pannua käännellen. Voit kypsentää loppuun myös uunissa. Possunlihapullat tulee kypsentää kypsäksi.
- Laita valmiit lihapullat tarjoilukulhoon ja sekoita joukkoon tilkka osterikastiketta, seesamiöljyä ja hienonnettua korianteria. Sekoita varovasti.
- Tarjoile uunissa paahdettujen bataattilohkojen ja tuoreen salaatin kanssa
UUNISSA PAAHDETTUA BATAATTIA
2 kpl isohkoa bataattia
2 rkl rypsiöljyä / oliiviöljyä
Suolaa, mustapippuria
½ -1 tl jauhettua chiliä
- Kuori bataatit ja leikkaa ensin tasavahvoiksi (n. 1,5 cm) lanteiksi. Leikkaa lantit kahteen tai kolmeen osaan.
- Laita kulhoon ja lisää öljy ja ripottele mausteet sekaan. Sekoita huolellisesti kulhossa ja kaada uuniastiaan (leivinpaperoitu uunipelti). Paahda 200-220*C:ssa noin puoli tuntia, tai kunnes kypsiä. Kääntele noin puolivälissä. Normaalissa uunissa paistoaika noin 10min pidempi, kun kiertoilmauunissa.