Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin! Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Mausteinen naudanliha-kasvispata uunissa & itämaista riisiä
FARMIN Mausteinen naudanliha-kasvispata uunissa & itämaista riisiä

FARMIN Mausteinen naudanliha-kasvispata uunissa & itämaista riisiä

(4 annosta)

Lihapata hautuu itsekseen uunissa. Se vie aikaa noin kaksi tuntia, mutta on odottamisen arvoinen. Tässäkin tapauksessa ruoka kannattaa laittaa alkuun hellalla kattilassa, ja siirtää ruoka lopuksi kypsymään uuniin. Tämä ohje on laktoositon ja gluteeniton. Ruskistathan lihat muutamassa erässä, jotta ne ruskistuvat hyvin. 

Valmistusaika: 15 min esivalmistelu ja 2 h kypsyminen  

2 rkl rypsiöljyä / oliiviöljyä 
0,5 kg naudanlihakuutioita 
Suolaa 
2 kpl sipulia hienonnettuna 
3 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna 
1 kpl punainen paprika paloiteltuna 
2 kpl porkkanaa lanteiksi leikattuna 
1 rkl paprikajauhetta 
1 tl chilijauhetta 
½ rkl kuivattua timjamia 
2 rkl tomaattipyreetä 
2 rkl punaviinietikkaa 
0,4 kg paseerattua tomaattia 
1 rkl chilitahnaa (jos haluat lisää tulisuutta) 
(vettä) 
Suolaa 
  1. Ruskista lihat huolellisesti kattilassa tai riittävän isossa pannussa. Mausta suolalla. 
  2. Lisää hienonnetut sipulit ja jatka hetki paistamista. Lisää porkkanalantit ja sekoita ja paista hetki, sitten paprikat ja mausteet ja sekoita. Lisää pyree ja paista vielä hetki. 
  3. Lisää joukkoon viinietikka ja paseerattu tomaatti ja kiehauta. Lisää vettä niin, että lihat peittyvät (riippuu uuniastian muodosta ja koosta). Lisää joukkoon chilitahna (jos käytät), ja sekoita hyvin. 
  4. Siirrä uuniastiaan ja peitä kannella ja laita uuniin 150*C:een noin kahdeksi tunniksi. Mikäli käytössäsi ei ole kiertoilmauunia, voit nostaa uunin lämpöä hieman. 
  5. Kun noin kaksi tuntia on mennyt, tarkista lihan kypsyys ja maku. Lihan tulee hajota sitä purtaessa, mutta pysyä ehjänä sitä nostettaessa. 
  6. Tarjoile keitetyn aromaattisen riisin kanssa. 

ITÄMAISEN RIISIN KEITTO-OHJE 

Itämaiset riisit – Jasmin tai Basmati – ovat herkullisia ja aromikkaita riisejä, ja ne sopivat monen suomalaisenkin ruuan lisäkkeeksi. Mutta itämaiset ruuat suorastaan vaativat aromikasta riisiä. Riisin keittäminen ilman riisinkeitintä on helppoa, mutta vaatii tarkkaavaisuutta, niin kuin riisi usein. Tällä ohjeella keität takuuvarmasti hyvän riisin.  

4 dl jasmin- tai basmatiriisiä 
4,5 dl vettä keittämiseen 
(vettä riisin huuhtelemiseen)  
  1. Laita riisi kulhoon ja laske hanasta kuumaa vettä päälle. Sekoita riisiä vedessä hetki, vesi muuttuu sameaksi. Kaada vesi pois. 
  2. Lisää sitten kylmää vettä ja toista äskeinen. Kaada riisi siivilään ja huuhtele vielä kylmällä vedellä. Jätä siivilään valumaan. 
  3. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää pesty ja valutettu riisi. Kiehauta ja sekoita. 
  4. Peitä kattila kannella ja käännä levy ykköselle. Mikäli riisi alkuun kiehuu liian voimakkaasti, voit laittaa kattilan ja levyn väliin hetkeksi esim pikkulusikan varren (poista lusikka heti kun levy hieman jäähtyy). Keitä noin 15-20 minuuttia. HUOM! Kantta ei saa tänä aikana avata eikä riisiä sekoittaa. 
  5. Tarkista lopuksi, että vesi on imeytynyt riisiin. Laita kansi takaisin päälle ja ota kattila pois levyltä. Anna riisin levätä n 5 minuuttia ja sekoita varovasti lusikalla kuohkeaksi.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi