Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Mausteinen kasvis-possupata & keitetyt perunat
FARMIN Mausteinen kasvis-possupata & keitetyt perunat

FARMIN Mausteinen kasvis-possupata & keitetyt perunat

(4 annosta)

Possunlihasuikale on verraton raaka-aine monipuolisuutensa ansiosta. Tässä ohjeessa makua ja tulisuutta antaa chilijauhe ja sambal oelek- chilitahna, mutta toki voit käyttää muitakin chilimausteita. Ja kuten muissakin resepteissä, maun mukaan. Muistathan, että lisäaika haudutuksessa tuo pehmeämmän lopputuloksen.  

Valmistusaika: 45 min  

0,5 kg porsaan paistisuikaletta 
1 kpl sipuli hienonnettuna 
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna 
1 tl suolaa 
1 rkl paprikajauhetta  
½ chilijauhetta (maun mukaan) 
2 kpl porkkanaa ohueksi suikaloituna 
2-3 dl vettä 
1 kpl lihaliemikuutio (suositus knorr fond du chef) 
1 kpl paprika suikaleina 
Pala inkivääriä hienonnettuna 
Pala purjoa suikaleena  
1 rkl sambal oelek- tai muuta chilitahnaa (maun mukaan) 
  1. Ota lihat huoneenlämpöön ja valuta ja kuivaa talouspaperilla. Ruskista possulihat huolellisesti öljyssä, lisää sipulit. Paista vielä hetki ja mausta suolalla, paprikalla ja chilijauheella. 
  2. Lisää suikaloidut porkkanat, sekoita hyvin ja paista hetki. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. 
  3. Peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 min. Lisää paprikasuikaleet, inkivääri, purjo ja chilitahna. Hauduta vielä noin 20 min, tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja liha on kypsää. Voit tarkistaa lihan kypsyyden maistamalla yhtä palaa.  
  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita. 
  5. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. 

KEITETYT PERUNAT

  1. Varaa noin 200 g perunoita ruokailijaa kohden. Paras peruna keittämiseen on kiinteä peruna, joka pysyy koossa keitettynäkin. 
  2. Kuori perunat ja laita perunat kylmään veteen. Lisää suola, kiehauta ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä, eli haarukka uppoaa niihin helposti. Huomioithan että keittoaika riippuu perunan koosta. 

0 kommenttia

Jätä kommenttisi