Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin! Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Marokkolainen lihapata naudan kuutiosta & Couscous tai keitetyt perunat
FARMIN Marokkolainen lihapata naudan kuutiosta & Couscous tai keitetyt perunat

FARMIN Marokkolainen lihapata naudan kuutiosta & Couscous tai keitetyt perunat

(4 annosta)

Perinteisesti marokkolaiset hauduttavat lihapatansa tagine- padassa, joka antaa ruualle paitsi nimen myös makua, ja tietenkin omaleimaisuutta. Tämän maukkaan pataruuan voit valmistaa myös ihan tavallisessa keittopadassa tai kannellisessa uuniastiassa. Pohjois-Afrikassa padat syödään pääsääntöisesti couscousin tai bulgurin kanssa, mutta keitetyt perunat ovat ihan hyvä vaihtoehto. Couscous on helppo ja maukas lisäke, jota kannattaa kokeilla autenttisena vaihtoehtona. SItä myydään nykyisin lähes kaikissa ruokakaupoissa.

Valmistusaika: 15 min esivalmistelu + 2 h kypsyminen  

MAUSTESEOS

1 rkl ras el hanout- mausteseosta 
1 rkl jauhettua kuminaa 
1 rkl jauhettua kanelia 
1 rkl jauhettua inkivääriä 
1 rkl jauhettua paprikaa 
 
0,5 kg naudan palapaistikuutio 
1 kpl sipuli 
2 rkl rypsiöljyä 
1 tölkki (400 g) kikherneitä  
1 tölkki (400 g) kuorittuja tomaatteja  
500 ml vettä 
1 kpl lihaliemikuutio 
500 g kurpitsaa 
100 g kuivattuja luumuja 
50 ml mantelilastuja  
  1. Laita lihakuutiot kulhoon ja lisää lihamausteseos. Hiero mausteet lihaan hyvin. Jos liha saa maustua muutaman tunnin tai yön yli, aina parempi. Voit myös valmistaa lihan heti maustamisen jälkeen. 
  2. Hienonna sipuli. Ruskista lihapalat hyvin öljyssä kauttaaltaan laakeassa pannussa tai kattilassa. Lisää sipuli ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.  
  3. Huuhtele kikherneet hyvin, ja lisää lihojen sekaan kattilaan yhdessä kuoritun tomaattisäilykkeen kanssa. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Hauduta noin kaksi tuntia kannen alla, joko miedolla lämmöllä hellalla tai 150*C:ssa uunissa. 
  4. Kuutioi sillä välin kurpitsa ja hienonna luumut. Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen kunnes lastut ovat hieman paahtuneet. Kun liha on hautunut noin puolitoista tuntia, lisää kurpitsakuutiot ja hienonnettu luumu. Lisää vettä, jos tarpeen. 
  5. Anna hautua kannen alla vielä toiset puolitoista tuntia, tai kunnes liha on pehmeän kypsää (Tarkista maku ja kypsyys, lihan tulee pysyä koossa, mutta hajota sitä purtaessa). Jos liemi on liian ohutta, nosta lämpöä hieman ja anna liemen keittyä kokoon (haihtua), tai jos se on liian paksua, lisää hieman vettä. 
  6. Lisää paahdetut mantelilastut ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja sekoita erittäin varovasti. 
  7. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai couscousin kanssa. 

COUSCOUS

3 dl vettä 
3 dl couscous- suurimoita 
2 rkl oliiviöljyä 
½ tl suolaa 
2 kpl valkosipulin kynttä 
1 kpl sitruunan kuori 
1/3 kpl sitruunan mehu 
Tuoretta persiljaa 
3 rkl paahdettuja pinjan siemeniä 
  1. Kiehauta vesi kattilassa, lisää puolet suolasta ja sekoita joukkoon couscous. Ota kattila pois hellalta ja peitä. Anna hautua 5 minuuttia ja sekoita kuohkeaksi esim haarukalla. 
  2. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Tarkista maku.  

KEITETYT PERUNAT

  1. Varaa noin 200 g perunoita ruokailijaa kohden. Paras peruna keittämiseen on kiinteä peruna, joka pysyy koossa keitettynäkin. 
  2. Kuori perunat ja laita perunat kylmään veteen. Lisää suola, kiehauta ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä, eli haarukka uppoaa niihin helposti. Huomioithan että keittoaika riippuu perunan koosta.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi