Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Lihapullat & muusi
FARMIN Lihapullat & muusi

FARMIN Lihapullat & muusi

(4 annosta)

Lihapullat voi tehdä pannulla tai uunissa. Aina kannattaa kuitenkin tähdätä olennaiseen, eli rapeaan pintaan, mehevään sisukseen ja hyvään makuun. Nämä kaikki on saatavissa, helpostikin, kunhan paistamisessa on tarkkana eikä kypsennä liikaa. 

Valmistumisaika: esivalmistelu 15 min + 30 min kypsyminen (sis myös muusin valmistus)  

0,5 kg naudan jauhelihaa 
1 tl suolaa 
Mustapippuria myllystä 
1 prk kermaviiliä 
1 dl korppujauhoja 
1 kpl kananmuna 
1 kpl sipuli hienonnettuna 
  1. Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään kulhossa. Ruskista sipuli tilkassa öljyä pannulla ja siirrä sivuun jäähtymään. 
  2. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita huolellisesti. Älä vaivaa turhaan. 
  3. Muotoile taikinasta pyöreitä tasakokoisia, noin 3 cm halkaisijaltaan, pyöryköitä vedellä kostutetuilla käsillä ja laita uunipellille. 
  4. Paista pullat uunissa 200*C:ssa noin 12 minuuttia. Voit myös paistaa pullat pannulla voi-öljy-seoksessa. 
  5. Tarjoa perunamuusin ja ketsupin kanssa. 

PERUNAMUUSI

Perunamuusi on yksistään jo melkein ateria! SIleä, täyteläinen, sopivan suolainen. Vaikea kuvitella mitään liha- tai kalaruokaa, mihin se ei sopisi. Perunamuusiin käytetään jauhoisia perunalajikkeita, joten peruna kuin peruna- ideologia ei toimi tässäkään ruuassa. Muusin teossa tärkeää on, että maito kuumennetaan ennen sen lisäämistä huolellisesti soseutetun perunan kanssa. Jos peruna ei ole sileää ennen maidon lisäämistä, sitä ei enää pysty saamaan sileäksi. Ja mikäli soseutetun perunan joukkoon lisää maidon kylmänä, se jäähtyy. Maidon lisääminen kuumana auttaa sen valmistamisessa huomattavasti.      

1 kg jauhoisia perunoita 
Suolaa 
3 dl maitoa 
Nokare (tai kaksi) voita 
  1. Kuori ja keitä perunat suolavedessä kypsiksi. Kokeile kypsyys haarukalla. Kuumenna maito. 
  2. Kaada keitinvesi huolellisesti pois ja survo perunat perunasurvimella tasaiseksi. Voit käyttää myös sähkövatkainta. Huomioi sileys. 
  3. Kun peruna on täysin soseena, kaada joukkoon kuuma maito vähitellen. Älä sekoita liikaa. Kun muusi on sopivan paksuista, lisää joukkoon voi. 
  4. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. 

0 kommenttia

Jätä kommenttisi