Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Lihaperunasoselaatikko
FARMIN Lihaperunasoselaatikko

FARMIN Lihaperunasoselaatikko

(4 annosta)

Lihaperunasoselaatikko on leftover- ruokien aatelia, mutta sen voit tietty valmistaa myös varta vasten. Porsaan jauheliha käy hyvin lihaperunasoselaatikkoon maukkautensa vuoksi. Jauheliha kannattaa kuitenkin ruskistaa ja maustaa huolella. Pannulle muodostuneen rasvan voit hyödyntää laatikon pinnalle ennen uuniin laittoa, mikäli se ei ole palanut. 

Valmistusaika: esivalmistelu n 30 min + kypsennys n 30 min 

0,4 – 0,5 kg porsaan jauhelihaa 
1,5 kg perunaa 
4 dl maitoa 
Voita 
2 kpl kananmunaa 
Suolaa 
Mustapippuria 
0,5 dl korppujauhoja 
  1. Valmista muusi (ohje alempana). Keitä perunat suolavedessä kypsiksi ja soseuta. Kaada joukkoon kuuma maito sekä voi. Sekoita tasaiseksi.  
  2. Ruskista jauheliha huolellisesti ja pitkään. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita perunamuusin joukkoon kananmunat ja tarkista suolan määrä. Lisää tarvittaessa suolaa. 
  3. Annostele voideltuun uunivuokaan perunasosetta ja ruskistettua jauhelihaa ns huolimattomasti sekaisin. Jauheliha saa olla huonosti sekoittunut perunamuusin joukkoon. 
  4. Jauhelihan ruskistuksessa muodostuneen rasvan voit kaapia laatikon pinnalle ja ripotella päälle korppujauhot tasaisesti. 
  5. Paista uunissa 200-220*C noin puoli tuntia. 
  6. Tarjoile ketsupin ja salaatin kanssa. 

PERUNAMUUSI

Perunamuusi on yksistään jo melkein ateria! Sileä, täyteläinen, sopivan suolainen. Vaikea kuvitella mitään liha- tai kalaruokaa, mihin se ei sopisi. Perunamuusiin käytetään jauhoisia perunalajikkeita, joten peruna kuin peruna- ideologia ei toimi tässäkään ruuassa. Muusin teossa tärkeää on, että maito kuumennetaan ennen sen lisäämistä huolellisesti soseutetun perunan kanssa. Jos peruna ei ole sileää ennen maidon lisäämistä, sitä ei enää pysty saamaan sileäksi. Ja mikäli soseutetun perunan joukkoon lisää maidon kylmänä, se jäähtyy. Maidon lisääminen kuumana auttaa sen valmistamisessa huomattavasti.     

1 kg jauhoisia perunoita 
Suolaa 
3 dl maitoa 
50g voita 
  1. Kuori ja keitä perunat suolavedessä kypsiksi. Kokeile kypsyys haarukalla. Kuumenna maito. 
  2. Kaada keitinvesi huolellisesti pois ja survo perunat perunasurvimella tasaiseksi. Voit käyttää myös sähkövatkainta. Huomioi sileys. 
  3. Kun peruna on täysin soseena, kaada joukkoon kuuma maito vähitellen. Älä sekoita liikaa. Kun muusi on sopivan paksuista, lisää joukkoon voi. 
  4. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi