Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Kunnon hampurilainen naudan jauhelihasta & maalaislohkoperunat
FARMIN Kunnon hampurilainen naudan jauhelihasta & maalaislohkoperunat

FARMIN Kunnon hampurilainen naudan jauhelihasta & maalaislohkoperunat

(4 annosta)

Hampurilaisessa on perinteisesti hyvin maustettu naudan jauhelihapihvi, juustoa, tomaattia, salaattia ja muutamia kastikkeita; ketsuppia, majoneesia ja mahdollisesti grilli- tai chilikastiketta. Toki voit lisätä suolakurkkuja tai kurkkusalaattia, sipulia raakana tai paistettuna, sinihomejuustoa tai muuta vastaava, mutta ne eivät ole pakollisia. Hampurilaisen pihvi kannattaa ehdottomasti tehdä itse. Se on pelkkää hyvää, mielellään rasvaista (n. 20%) jauhelihaa, suolalla ja pippurilla maustettuna. 

Valmistusaika: esivalmistelu 20 min + kypsennys 30 min (sis perunat)  

500 g naudan jauhelihaa 
5 g suolaa 
Runsaasti mustapippuria myllystä 
Rypsiöljyä paistamiseen 
4 siivua cheddarjuustoa 
1 iso tomaatti 
½ ruukku salaattia 
Ketsuppia, Hellmans- majoneesia  
4 kpl hyvää hampurilasissämpylää (miel Briossi) 
  1. Jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile vedellä kastelluilla käsillä, öljytyn leikkuulaudan päällä, kauniiksi ja tasapaksuiksi pihveiksi. Ethän vaivaa jauhelihaa, ettei se muutu rihmamaiseksi kypsyessään. Jauhelihaa ei mausteta tässä vaiheessa, vaan vasta paistamisen yhteydessä. 
  2. Pese ja siivuta tomaatti neljään siivuun, jaa salaatinlehdet neljään osaan. Halkaise sämpylät. 
  3. Kuumenna pannu kuumaksi, ja paista pihvejä pannulla noin 1 minuutti per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Aseta juustosiivu paistetun pihvin päälle ja siirrä pihvi uunipellille siksi aikaa, että paistat kaikki pihvit. Huomioithan että tässä vaiheessa pihvit ovat vielä hieman raakoja. 
  4. Paahda sämpylöitä ja pihvejä uunissa n 1-2 minuuttia. Kokoa hampurilaiset. Laita kaikkien sämpylöiden pohjan päälle majoneesia, sitten tomaattisiivu. Lisää salaatit tomaattien päälle. 
  5. Tarjoile hampurilaiset kuumana kuumien lohkoperunoiden ja ketsupin kanssa. 

UUNISSA PAAHDETUT MAALAISLOHKOPERUNAT

Valmistat ne helposti leikkaamalla hyvin pestyt ja kuivatut perunat lohkoiksi ja maustamalla ne öljyllä, suolalla ja makusi mukaisella (grilli)mausteella. Paahda uunipellille leviteltynä 225*C:ssa noin 20 minuuttia. (jos käytössäsi ei ole kiertoilmauuni paista n.25min) Uunilohkoperunoiksi käyvät parhaiten yleisperunat, mutta voit tehdä niitä niin kiinteistä kuin jauhoisistakin perunoista. Pääasia on, että ne ovat kuumia, kypsiä, paahtuneita ja sopivasti suolaisia.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi