Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Koipireisiä currykastikkeessa
FARMIN Koipireisiä currykastikkeessa

FARMIN Koipireisiä currykastikkeessa

(4 annosta)

Koipireidet voit valmistaa uunissa paahtamisen sijaan myös kastikkeessa hauduttamalla. Näin tulee paitsi maukasta kanaa, myös erittäin herkullinen kastike. Mikäli haluat, voit erottaa koiven ja reiden toisistaan veitsellä nivelen kohdalta, luiden välistä. Näin ne mahtuvat paremmin kattilaan ja ovat muutenkin helpompia käännellä ym. 

Valmistusaika: esivalmistelu 20 min + 40 min kypsyminen 

2 rkl rypsiöljyä 
1 kpl sipuli hienonnettuna 
3 kpl valkosipulin kynsiä hienonnettuna 
2 x 2 cm pala inkivääriä hienonnettuna tai raastettuna 
2 kpl laakerinlehtiä 
2-4 rkl curryjauhetta (maun ja tulisuuden mukaan) 
1 kpl kanelitanko 
Suolaa 
1 tl chilijauhetta 
1 rkl paprikajauhetta 
4 kpl kananpojan koipireisi 
2 kpl vihreää tuoretta chiliä 
0,4 kg (1 tlk) kuorittuja tomaatteja 
1 rkl fariinisokeria 
1 rkl omenaviinietikkaa 
0,4 kg kookosmaitoa 
(vettä) 
  1. Irrota koivet reisistä veitsellä nivelen kohdalta, samalla lihoja toisistaan irti taivuttaen. 
  2. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja paista sipuleita hetki öljyssä. Lisää inkivääri ja laakeri, curry, paprika, chili ja kanelitanko. Anna paistua hetki koko ajan sekoittaen. 
  3. Lisää irrottamasi koivet ja reidet ja paista niitä mausteseoksen ja öljyn seoksessa hetken aikaa koko ajan sekoittaen ja käännellen, ettei pala. Lisää tarvittaessa öljyä.  
  4. Lisää suola, tuore chili, tomaattisäilyke ja fariinisokeri. Jatka kypsentämistä n 10 minuuttia keskilämmöllä, säännöllisesti sekoittaen. Lisää sitten kookosmaito, etikka ja tarvittaessa vettä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 25 minuuttia. Anna seistä kannen alla levyllä vielä n 10 minuuttia ja nauti aromaattisen riisin kanssa. 

ITÄMAISEN RIISIN KEITTO-OHJE 

Itämaiset riisit – Jasmin tai Basmati – ovat herkullisia ja aromikkaita riisejä, ja ne sopivat monen suomalaisenkin ruuan lisäkkeeksi. Mutta itämaiset ruuat suorastaan vaativat aromikasta riisiä. Riisin keittäminen ilman riisinkeitintä on helppoa, mutta vaatii tarkkaavaisuutta, niin kuin riisi usein. Tällä ohjeella keität takuuvarmasti hyvän riisin.  

4 dl jasmin- tai basmatiriisiä 
4,5 dl vettä keittämiseen 
(vettä riisin huuhtelemiseen) 
  1. Laita riisi kulhoon ja laske hanasta kuumaa vettä päälle. Sekoita riisiä vedessä hetki, vesi muuttuu sameaksi. Kaada vesi pois. 
  2. Lisää sitten kylmää vettä ja toista äskeinen. Kaada riisi siivilään ja huuhtele vielä kylmällä vedellä. Jätä siivilään valumaan. 
  3. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää pesty ja valutettu riisi. Kiehauta ja sekoita. 
  4. Peitä kattila kannella ja käännä levy ykköselle. Mikäli riisi alkuun kiehuu liian voimakkaasti, voit laittaa kattilan ja levyn väliin hetkeksi esim pikkulusikan varren (poista lusikka heti kun levy hieman jäähtyy). Keitä noin 15-20 minuuttia. HUOM! Kantta ei saa tänä aikana avata eikä riisiä sekoittaa. 
  5. Tarkista lopuksi, että vesi on imeytynyt riisiin. Laita kansi takaisin päälle ja ota kattila pois levyltä. Anna riisin levätä n 5 minuuttia ja sekoita varovasti lusikalla kuohkeaksi. 

0 kommenttia

Jätä kommenttisi