Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin! Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Kermainen naudanlihapata & keitetyt perunat
FARMIN Kermainen naudanlihapata & keitetyt perunat

FARMIN Kermainen naudanlihapata & keitetyt perunat

(4 annosta)

Tätä ohjetta voit varioida mielesi mukaan, tämä toimii hyvänä perusohjeena kaikille haudutettaville pataruuille. Voit suurustaa liemen joko alussa lisäämällä vehnäjauhoja lihan ruskistamisen yhteydessä, tai suurustamalla valmiin ruuan kermaan sekoitetulla ohratärkkelyksellä. 

Huomioithan että pidempi haudutusaika tekee pehmeämmän lopputuloksen, mutta vaatii hieman enemmän nestettä. 

Valmistusaika: 15 min esivalmistelu + 1,5 h kypsyminen  

2 rkl rypsiöljyä / oliiviöljyä 
0,5 kg naudan palapaistikuutiota 
1 kpl sipulia hienonnettuna 
2 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna 
3 rkl tomaattipyreetä 
3 oksaa tuoretta timjamia 
3 kpl laakerinlehtiä  
10 kpl kokonaisia maustepippureita 
2 kpl normaalikokoista porkkanaa kuutioituna 
¼ selleriä kuutioituna 
noin 0,5 l vettä 
1 kpl lihaliemikuutio 
2 rkl ohratärkkelystä 
0,2 dl kuohukermaa 
Suolaa ja pippuria maun mukaan  

Valmistus: 

  1. Ruskista naudanlihasuikaleet huolellisesti kattilassa öljyssä. Lisää molemmat sipulit ja anna kypsyä hieman. Mausta suolalla.  
  2. Lisää tomaattipyree ja ruskista hetki. Lisää timjami, laakerinlehti, maustepippurit ja vesi sekä lihaliemikuutio. Hauduta noin 1 tunti.  
  3. Lisää juurekset ja hauduta vielä noin puoli tuntia, kunnes liha tuntuu pehmeälle sitä haarukalla painettaessa.  
  4. Lopuksi lisää kerma, johon olet huolellisesti sekoittanut ohratärkkelyksen. Sekoita hyvin, kiehauta ja keitä hetki. 
  5. Tarkista maku ja kypsyys, lihan tulee pysyä koossa, mutta hajota sitä purtaessa. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. 

KEITETYT PERUNAT  

  1. Varaa noin 200 g perunoita ruokailijaa kohden. Paras peruna keittämiseen on kiinteä peruna, joka pysyy koossa keitettynäkin. 
  2. Kuori perunat ja laita perunat kylmään veteen. Lisää suola, kiehauta ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä, eli haarukka uppoaa niihin helposti. Huomioithan että keittoaika riippuu perunan koosta. 

0 kommenttia

Jätä kommenttisi