Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin! Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Kanaviillokki koipireidestä ja lämmin kasvissalaatti + itämainen riisi
FARMIN Kanaviillokki koipireidestä ja lämmin kasvissalaatti + itämainen riisi

FARMIN Kanaviillokki koipireidestä ja lämmin kasvissalaatti + itämainen riisi

(4 annosta)

Kanaviillokki on yksi parhaiten muistetuista kouluruuista. Kastike valmistuu helposti vain muutamista raaka-aineista. Kuten kaikki kastikkeet, myös viillokki vaatii huolellisuutta, varsinkin vehnäjauhojen kypsentämisessä. Tähän ruokaan käytetään vaaleaa koipireiden marinadia ja kypsennystä. 

Valmistusaika: (marinointi 2h) + valmistus 1,25h  

MARINADI

4 kpl kananpojan koipireisiä 
1 kpl sitruunan mehu ja raastettu kuori 
2 rkl oliiviöljyä 
2-3 kpl valkosipulin kynsiä hienonnettuna 
1,5 tl suolaa 
Ripaus sokeria 
1/2 tl mustapippuria jauhettuna 
1 tl paprikajauhetta 
1 tl kuivattua timjamia  

KANALIEMI

0,5 l vettä 
1 kpl kanaliemikuutio (suositus knorr fond du chef) 
Kypsien koipireisien luut 

KASTIKE

2 rkl voita 
2 rkl vehnäjauhoja 
1 kpl sitruunan kuori raastettuna 
1/3 kpl sitruunan mehu 
Ripaus kurkumaa 
1 tl suolaa 
Mustapippuria 
Yhden koipireisiohjeen kypsät lihat 
  1. Yhdistä marinadin ainekset ja kaada koipireisien päälle miel. pussiin. Myös laakea reunallinen astia käy. Kääntele koipireisiä niin että marinadi pääsee niihin. Anna marinoitua muutama tunti, mutta mielellään yön yli. Mikäli marinointiin ei ole aikaa, mausta koipireidet marinadin aineksilla (myös nahan alle) ja kypsennä uunissa saman tien. 
  2. Laita koipireidet uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 200*C:ssa uunissa noin puoli tuntia ja käännä koipireidet. Paista vielä noin 10 minuuttia ja sammuta uuni. Jätä kanat jäähtyvään uuniin.  
  3. Kun jäähtyneitä, poista nahka ja laita talteen (ei käytetä viillokissa). Ota lihat huolellisesti talteen ja laita luut kattilaan ja lisää 0,5 l vettä sekä kanaliemikuutio. Kiehauta ja jätä maustumaan. 
  4. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa miedohkolla lämmöllä ja lisää jauhot. Sekoita ja anna kuplia. Jauhot eivät saa ruskistua. Lisää valmistamasi kanaliemi kuumana voi-jauhoseoksen joukkoon koko ajan vispaten. Jatka vispausta ja vähennä lämpöä. Mausta sitruunan kuorella ja mehulla, kurkumalla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetki miedolla lämmöllä ja tarkista maku ja paksuus.  
  5. Jos haluat, voit siivilöidä kastikkeen ennen kypsien koipireisilihojen lisäämistä.  
  6. Lisää lihat ja kuumenna. Tarjoile muusin tai keitetyn riisin ja kasvisten kanssa. 

LÄMMIN KASVISSALAATTI

3 kpl porkkanaa 
1 kpl keskikokoinen kesäkurpitsa 
2 kpl punasipulia kuorittuna 
2 kpl paprikaa  
Suolaa 
Ripaus sokeria 
2-3 rkl oliiviöljyä 
Mustapippuria myllystä 
Tuoretta basilikaa 
  1. Valmista kasvissalaatti. Leikkaa porkkanat viistottain noin 0,5 cm lanteiksi ja laita kulhoon. Leikkaa molemmat sipulit kuuteen lohkoon niin, että kaikissa on hieman kantaa jäljellä ja laita kulhoon. Mausta suolalla, ripauksella sokeria ja pippurilla, ja lisää öljy.  
  2. Sekoita hyvin ja laita uunipellille leivinpaperille. Paahda uunissa 220*C:ssa noin 5 minuuttia. 
  3. Halkaise sillä aikaa paprika ja poista huolellisesti sisukset. Leikkaa ronskeihin paloihin ja laita kulhoon. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja paloittele myös ronskeihin paloihin ja laita kulhoon. Mausta suolalla, ripauksella sokeria ja pippurilla, ja lisää hieman öljyä.  
  4. Kun porkkanat ja sipulit ovat olleet uunissa 5 minuuttia, ripottele pellille paprikat ja kesäkurpitsat. Paista vielä noin 10 minuuttia yhdessä, kunnes kypsiä ja herkullisia.  
  5. Ota uunista ja sekoita varovasti. Jos käytössäsi on normaali uuni voit lisätä paistoaikaa uunissa 5min. 

ITÄMAISEN RIISIN KEITTO-OHJE 

Itämaiset riisit – Jasmin tai Basmati – ovat herkullisia ja aromikkaita riisejä, ja ne sopivat monen suomalaisenkin ruuan lisäkkeeksi. Mutta itämaiset ruuat suorastaan vaativat aromikasta riisiä. Riisin keittäminen ilman riisinkeitintä on helppoa, mutta vaatii tarkkaavaisuutta, niin kuin riisi usein. Tällä ohjeella keität takuuvarmasti hyvän riisin. 

4 dl jasmin- tai basmatiriisiä 
4,5 dl vettä keittämiseen 
(vettä riisin huuhtelemiseen) 
  1. Laita riisi kulhoon ja laske hanasta kuumaa vettä päälle. Sekoita riisiä vedessä hetki, vesi muuttuu sameaksi. Kaada vesi pois. 
  2. Lisää sitten kylmää vettä ja toista äskeinen. Kaada riisi siivilään ja huuhtele vielä kylmällä vedellä. Jätä siivilään valumaan. 
  3. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää pesty ja valutettu riisi. Kiehauta ja sekoita. 
  4. Peitä kattila kannella ja käännä levy ykköselle. Mikäli riisi alkuun kiehuu liian voimakkaasti, voit laittaa kattilan ja levyn väliin hetkeksi esim pikkulusikan varren (poista lusikka heti kun levy hieman jäähtyy). Keitä noin 15-20 minuuttia. HUOM! Kantta ei saa tänä aikana avata eikä riisiä sekoittaa. 
  5. Tarkista lopuksi, että vesi on imeytynyt riisiin. Laita kansi takaisin päälle ja ota kattila pois levyltä. Anna riisin levätä n 5 minuuttia ja sekoita varovasti lusikalla kuohkeaksi.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi