Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Kananpojan koipireisiä ja sitrusrisottoa
FARMIN Kananpojan koipireisiä ja sitrusrisottoa

FARMIN Kananpojan koipireisiä ja sitrusrisottoa

(4 annosta)

Risotto on vaivansa väärti. Se ei ole vaikea tehdä, mutta oikein tehtynä se vaatii huolellisuutta ja paneutumista. Kun risottoa aletaan valmistamaan, se tulee valmistaa kerralla loppuun saakka - ja kun risotto on valmis, ruokailu alkaa. Löysä risotto on samalla myös kastike, eli tässä reseptissä kananpojan koipireisilihat tarjoillaan ilman kastiketta. Mikäli onnistut ajoituksessa, koipireidet valmistuvat sopivasti risoton kanssa, ja ne voi tarjoilla myös sellaisenaan – kokonaisena - risoton kera. Koipireisilihojen putsaaminen puhtaiksi haarukkapaloiksi on kuitenkin hyvä tapa, mikäli siihen on mahdollisuus. Koipireisilihojen valmistuttua ennen risottoa, voit lämmittää putsatut lihat pannulla tilkassa vettä, jossa on nokare voita ja ripaus suolaa.  

Valmistusaika: (Marinointi 2h) + valmistus noin 1 tunti 

KOPIREIDET

4 kpl kananpojan koipireisiä 
1 kpl sitruunan mehu ja raastettu kuori 
2 rkl oliiviöljyä 
2-3 kpl valkosipulin kynsiä hienonnettuna 
1,5 tl suolaa 
Ripaus sokeria 
1/2 tl mustapippuria jauhettuna 
1 tl paprikajauhetta 
1 tl kuivattua timjamia  

KANALIEMI

Tuoretta timjamia 
1 kpl sipuli hienonnettuna 
2 kpl valkosipulia hienonnettuna 
1 l vettä 
1 kpl kanaliemikuutio 
1/2 kpl sitruunan raastettu kuori 

RISOTTO

1 kpl sipuli hienonnettuna 
3-4kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna 
2 rkl voita 
Suolaa 
3,5 dl risottoriisiä 
Valmis kanaliemi 
½ kpl sitruunan raastettu kuori 
2 rkl sitruunan mehua 
Runsaasti parmesaania raastettuna 
Tuoretta persiljaa hienonnettuna 
  1. Yhdistä marinadin ainekset ja kaada koipireisien päälle miel. pussiin. Myös laakea reunallinen astia käy. Kääntele koipireisiä niin että marinadi pääsee niihin. Anna marinoitua muutama tunti, mutta mielellään yön yli. Mikäli marinointiin ei ole aikaa, mausta koipireidet marinadin aineksilla ja kypsennä uunissa saman tien. Marinadin on hyvä päästä tällöin myös nahan alle. 
  2. Laita koipireidet uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 200*C:ssa uunissa noin puoli tuntia ja käännä koipireidet. Paista vielä noin 10 minuuttia ja sammuta uuni. Jätä kanat jäähtyvään uuniin.  
  3. Kun jäähtyneitä, poista nahka. Ota lihat huolellisesti talteen. Voit suikaloida nahkan lihan joukkoon. 
  4. Kun koivet ovat olleet uunissa 10 min, valmista risotto. Laita kanaliemen ainekset kattilaan ja kiehauta, anna maustua. Siivilöi ja pidä kuumana. 
  5. Kuullota sipuleita voissa kattilassa, mausta suolalla. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista hetki. Riisi ei saa paistua, ainoastaan kuumeta ja kiillottua.  
  6. Kaada valmistamaasi siivilöityä kuumaa kanalientä riisin joukkoon vähän kerrallaan, ja anna sen imeytyä riisiin ennen liemen lisäämistä. Lisää liemi loppuun asti vähitellen, ja tarkista lopuksi riisin kypsyys. Sen pitää olla juuri ja juuri kypsää. Ei raakaa, mutta ei riisipuuroakaan. 
  7. HUOM! Risoton kuuluu jäädä löysäksi, mutta välttämättä et tarvitse kaikkea kanalientä.  
  8. Lisää lopuksi sitruunankuoriraaste, sitruunan mehu, persilja sekä parmesaani ja sekoita hyvin. Voit lisätä myös nokareen voita.  
  9. Tarjoile mahdollisimman pian, kuumennetun kananpojan koipireisilihan kanssa. Lämmitä lihat tilkassa kanalientä pannulla ja mausta nokareella voita ja ripauksella suolaa.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi