Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin! Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Kanakeittoa
FARMIN Kanakeittoa

FARMIN Kanakeittoa

(3 annosta)

Kananpojan rintafileen voi kypsentää kokonaisena tai leikata raakana paloiksi ja kypsentää vasta sitten. Tähän keittoon rinnat leikataan ensin tasakokoisiksi paloiksi, ja ne keitetään kypsäksi keitossa. Keitto saa makua kanasta, ja kana keitosta. Tähän ruokaan voit lisätä mausteita makusi mukaan (mm chiliä tai sitruunan kuorta), mutta niiden puuttuminen ei ole katastrofi. Sopiva suolan määrä, sopiva liemen sakeus sekä mehevä kanan rintaliha ovat tärkeimmät asiat. Tähän keittoon kanan rintapaloja ei siis ruskisteta, vaan ne muhivat kypsäksi hiljalleen kiehuvassa liemessä. 

Valmistusaika: Esivalmistelu 10 min + kypsyminen 30 min 

2 kpl broilerin rintafileetä 
1 kpl sipuli 
2 kpl valkosipulin kynttä 
4 kpl isohkoa perunaa 
½ kpl kukkakaali 
1 kpl omena 
2 rkl rypsiöljyä / oliiviöljyä 
1 tl suolaa 
Mustapippuria myllystä 
Tuoretta timjamia 
3 kpl laakerinlehteä 
2 tl tavallista tai mango-curryjauhetta 
1 litra vettä
2 dl kuohukermaa 
3 rkl Maizena suuruste vaaleille kastikkeille 
1-2 tl sokeria 
Tuoretta persiljaa hienonnettuna 
  1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuori perunat. Leikkaa perunat peukalon pään kokoisiksi paloiksi ja leikkaa kukkakaalit isohkoiksi nupuiksi. Hienonna kukkakaalin kannat keittoon mukaan. Kuori ja pilko omena, poista siemenkota. 
  2. Leikkaa kanan rinta n. 1 cm x 2 cm paloiksi, eli kerran pitkittäin halki, ja sitten n 1 cm siivuiksi. 
  3. Freesaa kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä (älä ruskista) muutama minuutti ja lisää mausteet, sekoita hyvin.  
  4. Lisää vesi ja kiehauta. Lisää kanan rintapalat ja sekoita. Anna kiehua noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää kerma.  
  5. Kiehauta uudelleen ja ripottele pintaan suuruste koko ajan sekoittaen. Keitä hetki. Mausta sokerilla ja hienonnetulla persiljalla. 
  6. Tarkista maku.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi