Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Kaalilaatikko
FARMIN Kaalilaatikko

FARMIN Kaalilaatikko

(4 annosta)

Mikään ei ole niin hyvää kuin kaalilaatikko! Sekin tarvitsee vain vähän vaivaa, huolellisuutta ja pari tuntia aikaa. Tämän ohjeen voit tehdä kaksinkertaisena, niin se ei lopu kesken. Kaalilaatikko maistuu paremmalle uudelleenlämmitettynä, joten tee reilusti! Kaalilaatikon voit maustaa mieleiseksesi eri mausteilla, mutta meiramia se kyllä vaatii. 

Valmistusaika: 15 min esivalmistelu + n. 1,5 h kypsyminen  

1 pieni valkokaali (n. 1 kg) 
0,5 l vettä 
2 kpl sipulia hienonnettuna 
2 kpl valkosipulia hienonnettuna 
0,5 kg naudan jauhelihaa 
Suolaa  
½ tl valkopippuria 
2 rkl meiramia  
3 rkl tummaa siirappia 
1 dl puuroriisiä 
0,5 l vettä 
1 kpl lihaliemikuutio 
  1. Suikaloi kaali ja esikypsennä kaalia laakeassa kattilassa vedessä n 15-20 minuuttia ja laita sivuun.  
  2. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää hienonnetut sipulit ja kypsennä hetki. Lisää lopuksi keittämätön riisi ja sekoita. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Yhdistä jauheliha-riisiseos sekä siirappi kaalin joukkoon ja sekoita hyvin.  
  3. Kiehauta vesi ja liuota siihen lihaliemikuutio. Laita kaaliseos uuniastiaan ja kaada päälle edellä valmistamasi lihaliemi. 
  4. Kypsennä uunissa 170*C:ssa noin puolitoista tuntia. Laske tarvittaessa uunin lämpöä tai peitä foliolla, ettei tummu liikaa.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi