Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin! Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Jauhelihamureke ja sinappikermakastike + muusi
FARMIN Jauhelihamureke ja sinappikermakastike + muusi

FARMIN Jauhelihamureke ja sinappikermakastike + muusi

(4 annosta)

Lihamureke- ja lihapullataikina ovat kotikokin kannalta lähes sama asia. Molempiin tulee jauhelihan lisäksi niin sanottuja jatkeaineita, jotka tekevät lopputuloksesta mehevämmän ja pehmeämmän. Ne pehmentävät myös jauhelihan makua, joten mausteita tarvitaan enemmän kuin esimerkiksi hampurilaispihviä tehdessä. Lihamurekkeen maustamisessa vain taivas on rajana, kun sopiva mehevyys ja rakenne on saatu aikaan. Mehevyyteen ja rakenteeseen vaikuttavat ainesten lisäksi tietenkin myös paistoaika ja -lämpö.  

Valmistusaika: Esivalmistelu 15 min + 30 min kypsennys (sis kastikkeen ja perunat) 

0,5 kg naudan jauhelihaa 
1 dl vettä tai ruokakermaa 
0,5 dl korppujauhoja 
1 rkl rypsiöljyä / oliiviöljyä 
1 kpl sipuli hienonnettuna 
1 kpl kananmuna 
1 tl suolaa 
1 tl paprikaa 
½ tl mustapippuria 
½ tl chilijauhetta 
½ tl valkopippuria 
  1. Yhdistä vesi, kerma ja korppujauhot. Sekoita joukkoon muna ja mausteet ja anna turvota hetki. Ruskista sillä aikaa sipuli öljyssä ja jäähdytä. 
  2. Yhdistä kaikki aineet tasaiseksi, älä vaivaa. 
  3. Muotoile murekkeeksi uunipellille, tai asettele voideltuun uunivuokaan. 
  4. Paista uunissa 200*C:ssa noin puoli tuntia ja anna hetki vetäytyä. 
  5. Tarjoile helpon sinappi-kermakastikkeen ja muusin kera. 

SINAPPI-KERMAKASTIKE

1 rkl rypsiöljyä 
1 kpl sipuli hienonnettuna 
½ tl rouhittua mustapippuria 
1-2 rkl sinappia 
3 dl ruokakermaa 
Suolaa 
  1. Kypsennä sipulia hetki öljyssä paistinpannulla. Lisää pippurit ja jatka hetki kypsentämistä. 
  2. Lisää sinappi ja sekoita. Lisää kerma ja keitä kunnes sipulit ovat pehmenneet ja kastike paksuuntunut hieman (n 5-7 min). Sekoita välillä. 
  3. Mausta suolalla 

PERUNAMUUSI 

Perunamuusi on yksistään jo melkein ateria! SIleä, täyteläinen, sopivan suolainen. Vaikea kuvitella mitään liha- tai kalaruokaa, mihin se ei sopisi. Perunamuusiin käytetään jauhoisia perunalajikkeita, joten peruna kuin peruna- ideologia ei toimi tässäkään ruuassa. Muusin teossa tärkeää on, että maito kuumennetaan ennen sen lisäämistä huolellisesti soseutetun perunan kanssa. Jos peruna ei ole sileää ennen maidon lisäämistä, sitä ei enää pysty saamaan sileäksi. Ja mikäli soseutetun perunan joukkoon lisää maidon kylmänä, se jäähtyy. Maidon lisääminen kuumana auttaa sen valmistamisessa huomattavasti.  

1 kg jauhoisia perunoita 
Suolaa 
3 dl maitoa 
Nokare (tai kaksi) voita 
  1. Kuori ja keitä perunat suolavedessä kypsiksi. Kokeile kypsyys haarukalla. Kuumenna maito. 
  2. Kaada keitinvesi huolellisesti pois ja survo perunat perunasurvimella tasaiseksi. Voit käyttää myös sähkövatkainta. Huomioi sileys. 
  3. Kun peruna on täysin soseena, kaada joukkoon kuuma maito vähitellen. Älä sekoita liikaa. Kun muusi on sopivan paksuista, lisää joukkoon voi. 
  4. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi