Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin Ilmainen toimitus yli 139€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Jauhelihakeitto
FARMIN Jauhelihakeitto

FARMIN Jauhelihakeitto

(4 annosta)

Tämän helpon mutta herkullisen keiton voit valmistaa myös porsaan jauhelihasta. Välttämättä et tarvitse keittoon sattumiksi lihan lisäksi kuin perunaa, sipulia ja porkkanaa, jos käytät tuoreita raaka-aineita. Tuoreen timjamin käyttö ruuanlaitossa yleismausteena on suositeltavaa, mutta varsinkin tällaisissa yksinkertaisissa ruokalajeissa sen merkitys korostuu. Tämän keiton maku syntyy juureksista ja tuoreista yrteistä. Jauhelihan voit ottaa kattilasta pois ruskistamisen jälkeen ja lisätä sen takaisin lähes valmiiseen keittoon. Kun keitto valmistetaan kaikki raaka-aineet samaan kattilaan lisäämällä, jauhelihan paistamisessa syntyneet makuaineet jäävät ruokaan, eikä lihaliemikuutiota tarvita. Jos jauhelihan ruskistus jättää pohjan karstaiseksi, se kannattaa huuhdella.

Valmistusaika: Esivalmistelu 10 min + kypsennys 20-30 min 

500 g naudan jauhelihaa 
1 rkl rypsiöljyä / oliiviöljyä 
1 tl suolaa  
Mustapippuria myllystä            
3 kpl keskikokoista porkkanaa 
1 kpl sipuli 
1 kpl valkosipulin kynsi  
(Tuoretta timjamia) 
8 kpl keskikokoista yleisperunaa 
3 kpl laakerinlehteä 
5 kpl maustepippuria 
1 tl suolaa 
1 litra vettä 
Tuoretta persiljaa hienonnettuna 
  1. Kuori juurekset ja pilko perunat esim neljään osaan. Hienonna sipuli ja leikkaa porkkanat reilusti pienemmiksi kuutioiksi kuin perunat. Pidä juurekset omina ryhminään. 
  2. Ruskista jauheliha öljyssä huolellisesti isohkossa kattilassa ja mausta suolalla ja pippurilla. Älä anna kattilan pohjan karstoittua paistamisessa, vaan lisää kattilaan hienonnettu sipuli, valkosipuli ja porkkanat ja timjami (jos käytät). Sekoita hyvin ja anna kasvisten kuumentua. 
  3. Lisää perunat ja mausteet ja sekoita. 
  4. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes perunat ovat kypsyneet (n 15 min) ja lisää hienonnettu persilja. 
  5. Tarkista maku. 

0 kommenttia

Jätä kommenttisi