Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin! Ilmainen toimitus yli 129€ tilauksiin!
Koti / Reseptit / FARMIN Bolognaise-kastike & muusi
FARMIN Bolognaise-kastike & muusi

FARMIN Bolognaise-kastike & muusi

(4 annosta)

Monikäyttöinen ikisuosikki, joka on myös helppo valmistaa. Voit nauttia kastikkeen klassisesti sellaisenaan spagetin kanssa, tai uuniperunan täytteenä, tai voit käyttää sen lasagnen valmistamiseen. Vain muutamia esimerkkejä mainitakseni. Pitkään hauduttaminen tekee kastikkeesta täyteläisen ja kypsän makuisen. Tarvittaessa voit hauduttaa vähemmän aikaa, vähennä tällöin myös nesteen määrää. 

Huomioithan, että jauhelihan huolellinen ruskistaminen vaikuttaa makuun huomattavasti. Ruskista jauheliha tarvittaessa kahdessa erässä, riittävän kuumassa kattilassa, näin saat huomattavasti maukkaamman lopputuloksen. Kattilan huuhtelemiseen käytetyn veden voit ottaa talteen ja korvata sillä osan kastikkeen nesteestä. 

Valmistusaika: minimissään 30min, maksimissaan 2 h   

0,5 kg naudan jauhelihaa 
2 rkl rypsiöljyä / oliiviöljyä 
suolaa 
1 pieni sipuli hienonnettuna 
1-2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna 
1 kpl porkkana pilkottuna 
2 rkl tomaattipyrettä 
0,2 kg kuorittuja tomaatteja (säilyke) 
0,5 l vettä 
1 kpl lihaliemikuutio 
1 tl paprikaa, 1 tl timjamia, 1/3 tl chilijauhetta 
  1. Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista jauheliha huolellisesti, tarvittaessa kahdessa erässä. Huuhtele pannu välillä, ja ota maukas huuhdeneste talteen. Mausta jauheliha suolalla. 
  2. Lisää pilkotut kasvikset ja jatka hetki paistamista. Lisää tomaattipyree ja paista vielä hetki.  
  3. Lisää säilyketomaatit, vesi, lihaliemikuutio ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä (miel. muutaman tunnin), lisää tarvittaessa nestettä. Kiireessä varttikin riittää. 
  4. Tarkista maku ja tarjoile keitetyn spagetin tai muusin kera. 

PERUNAMUUSI

Perunamuusi on yksistään jo melkein ateria! SIleä, täyteläinen, sopivan suolainen. Vaikea kuvitella mitään liha- tai kalaruokaa, mihin se ei sopisi. Perunamuusiin käytetään jauhoisia perunalajikkeita, joten peruna kuin peruna- ideologia ei toimi tässäkään ruuassa. Muusin teossa tärkeää on, että maito kuumennetaan ennen sen lisäämistä huolellisesti soseutetun perunan kanssa. Jos peruna ei ole sileää ennen maidon lisäämistä, sitä ei enää pysty saamaan sileäksi. Ja mikäli soseutetun perunan joukkoon lisää maidon kylmänä, se jäähtyy. Maidon lisääminen kuumana auttaa sen valmistamisessa huomattavasti.    

1 kg jauhoisia perunoita 
Suolaa 
3 dl maitoa 
Nokare (tai kaksi) voita 
  1. Kuori ja keitä perunat suolavedessä kypsiksi. Kokeile kypsyys haarukalla. Kuumenna maito. 
  2. Kaada keitinvesi huolellisesti pois ja survo perunat perunasurvimella tasaiseksi. Voit käyttää myös sähkövatkainta. Huomioi sileys. 
  3. Kun peruna on täysin soseena, kaada joukkoon kuuma maito vähitellen. Älä sekoita liikaa. Kun muusi on sopivan paksuista, lisää joukkoon voi. 
  4. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

0 kommenttia

Jätä kommenttisi