Koipireidet voit valmistaa uunissa paahtamisen sijaan myös kastikkeessa hauduttamalla. Näin tulee paitsi maukasta kanaa, myös erittäin herkullinen kastike. Mikäli haluat, voit erottaa koiven ja reiden toisistaan veitsellä nivelen kohdalta, luiden välistä. Näin ne mahtuvat paremmin kattilaan ja ovat muutenkin helpompia käännellä ym.
Risotto on vaivansa väärti. Se ei ole vaikea tehdä, mutta oikein tehtynä se vaatii huolellisuutta ja paneutumista. Kun risottoa aletaan valmistamaan, se tulee valmistaa kerralla loppuun saakka - ja kun risotto on valmis, ruokailu alkaa. Löysä risotto on samalla myös kastike, eli tässä reseptissä kananpojan koipireisilihat tarjoillaan ilman kastiketta. Mikäli onnistut ajoituksessa, koipireidet valmistuvat sopivasti risoton kanssa, ja ne voi tarjoilla myös sellaisenaan – kokonaisena - risoton kera. Koipireisilihojen putsaaminen puhtaiksi haarukkapaloiksi on kuitenkin hyvä tapa, mikäli siihen on mahdollisuus. Koipireisilihojen valmistuttua ennen risottoa, voit lämmittää putsatut lihat pannulla tilkassa vettä, jossa on nokare voita ja ripaus suolaa.
Kanaviillokki on yksi parhaiten muistetuista kouluruuista. Kastike valmistuu helposti vain muutamista raaka-aineista. Kuten kaikki kastikkeet, myös viillokki vaatii huolellisuutta, varsinkin vehnäjauhojen kypsentämisessä. Tähän ruokaan käytetään vaaleaa koipireiden marinadia ja kypsennystä.