Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hevoset ja ponit

 

Tallissamme tällä hetkellä asuvat hepat:

 

Ruuna Cathill's Carlon "Roni"

Roni on superkiltti WPB-poni. Ronia voi taluttaa pienimmätkin lapset. Osaa maastakäsin avo- ja sulkutaivutukset, väistöt, etu-ja takaosakäännökset ja suunnan vaihdot ja kaikki askellajit. Selästä menee samat, mutta laukkatyöskentely on vielä huonoa.

Ronilla on ollut takajaloissa ongelmia, se on ollut todella huonotuurinen ja heti kun poni on saatu "iskuun", jokin vamma tai vaiva on keskeyttänyt treenin. Tämän vuoksi koulutus ei lukuisten sairaslomien vuoksi ole Helppoa A:ta pidemmällä. Tälläkin hetkellä Roni on sairaslomalla.

Roni on erittäin herkkäsieluinen, ei pidä yhtään kovaotteisesta (esim.reippaasti harjaamisesta) ja kiireisestä hoidosta.Roni rakastaa kaikkea paapomista ja lellittelyä. Roni on miltein ajatuksella ratsastettava. Jos ratsastaja pomppii selässä tai on liian ronski, antaa se erittäin nopeasti palautetta. Maastossa melko varma, jos säikähtää niin pysähtyy. Nopea oppimaan. Opetettu lahjuksilla.

 

Ori Eternal Wayne "Pulla, Pullis"

Irlannincob Pulla on ollut meillä heti vieroituksesta asti. Pulla on toimintaa kaipaava otus ja jos sitä hänelle ei suoda, keksii se sen itse. Se on todella kiltti, lauhkea ja hyväntahtoinen, mutta osaa myös olla röyhkeä kun on kovin huomionkipeä ja voi silloin tunkea kaulaansa rapsutettavaksi liian lähelle, jolloin pitää komentaa kauemmas.

Pulla on kasvanut todella paljon syksyn aikana ja säkäkorkeus lienee 165cm tietämillä. Nuoresta iästään huolimatta Pulla on lähes mitään pelkäämätön ja erittäin utelias. Kun muut juoksevat karkuun, Pulla menee katsomaan uteliaana mikäs juttu se oli.

Pullalla on ohjasajettu ja kärryt olleet perässä, mutta ei ole vielä saanut kärryjen vetoon rutiinia. Pullalla on ratsastettu muutaman kerran ja se on sujunut ilman draamaa. Selässä on kestänyt tehdä mitä vaan temppuja hevosen hievahtamattakaan. Osaa kaikki askellajit maastakäsin työskenneltäessä sekä suunnanvaihdot. Pullalla on erittäin hyvät liikkeet ja uskomaton ketteryys noinkin raskaaksi roduksi. 

Pulla on opetettu "pysähdys tekniikalla".

Ruuna Brenin "Nemo, Nemski, Sinttura, Sintti, Tirriäinen"

Siinäpäs vasta ponilla on monta nimeä! Lisänimet Nemo on saanut siitä, kun se on niin pikkuinen ja sievä, kuin hevonen pienoiskoossa. Nemo on tuotu Ruotsista Suomeen talvella -18 ja sitä ennen se on ollut Englannissa. Tullessaan Nemo oli erittäin kurjassa kunnossa ja sitä on määrätietoisesti yritetty lihottaa. Laihuuden takia Nemolla on lähes aina ulkona loimi päällä, koska sillä ei ole tarpeeksi rasvakerrosta lämmittämään ja karvakin on ohutta höttöä.

Nemo on hyvin itsetietoinen ja onkin joskus varmaan saanut tehdä mitä huvittaa, vaikka lähteä hankeen sukeltamaan kesken ratsastuksen (lieko aikoinaan siitä kutsumanimensä "Nemo"saanut?:)). Opetamme Nemolta typeriä tapoja pois ja se on oppinutkin nopeasti ettei tyhmät temput toimikaan enää. Nemoa on opetettu heti ratsastuksen lopettamisella välittömästi, kun se tekee jotain oikein. Joitakin asioita on tehostettu lahjuksilla.

Nemo on aivan älyttömän söpö pikkuponi, mutta valitettavasti todella vaikea kuvattava. Pienimmät ponit ovat melkoinen parivaljakko vaikka Roni näyttääkin tarvittaessa kaapin paikan. 

Säkäkorkeutta Nemolla on 125cm eli se on todella hyvän kokoinen lapsille. Lapset ovatkin Nemolla menneet talutuksessa ja Nemo on todella kiltti hoitaa. Myös pulkkailu onnistuu. Silti se ei ole vielä valmis lastenponi. Hauska piirre on se, ettei poni tunnu stressaavan mistään. Ja vielä lopuksi tietysti mainitaan että tämäkin poni on welsh.

 

Ori Great Gawain "Kunkku, Kunkkis, Kunkero"

 

Kunkku on erittäin kapasiteetikas welsh cob. Se onkin menestynyt näyttelyissä hyvin ja joka kerta tuonut palkinnon kotiin. Laatuponikilpailuissa oli 4/23 ja se on saanut vanhetessaan näyttelyistä pelkästään ykkösiä ja ollut luokkavoittaja neljä kertaa ja Champion kolme kertaa. Tähtäimenä on nyt laatuponikilpailu 2019 mikäli ei tule mitään muuttujia. Onneksi sinne on mahdollista viedä myös vielä 2020, joka on suunnitelma B, jos jokin menee vikaan.

Kunkku on ostettu suoraan kasvattajalta ja se ostettiin vähän vahingossa. Olimme menossa kokeilemaan yhtä toista hevosta, joka oli hyvä, mutta tunne "tämä se nyt varmasti on" jäi puuttumaan. Pihalla oli kaksi hevosta ulkokarsinassa ja silloin kysyin onko se myynnissä. Myyjä juoksutti Kunkkua liinassa ja siinä tuli se tunne että "se on tuo!" 

Kunkku on kiltti hoitaa ja käsitellä. Vieraita ensin vähän oudoksuu eikä mielellään tule heti "juttelemaan". Maastossa vielä tukeutuu ratsastajaan ja on hieman epävarma, mutta Ronin perässä se menee minne vain sen haluaan menevän.

Kunkulla on todella upea laukka, pehmeät liikkeet ja uskomaton kokoamiskyky. Onkin vitsailtu että se oppii ensin laukkapiruetit ja sarjavaihdot ennen kuin vaikka väistöt. Ratsastaessa se on vielä vähän malttamaton eikä niin tasainen, mutta koko ajan mennään parempaan suuntaan. Kunkku on opetettu pysähdys-tekniikalla.

Kunkulla on nyt 4 jälkeläistä, joista kaksi tammavarsaa kävi napsimassa ykköset itselleen näyttelyistä. Kaikki Kunkun tammat ovat tiinehtyneet kerrasta. Viime kesän Kunkku oli siitoskäytössä kasvattajallaan ja ensi vuonna pitäisi syntyä kolme "pientä Kunkkua"

 

 

©2019 Farmin - Tila Lapissa - suntuubi.com