Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tapahtumat:

Järjestämme pieniä tapahtumia mahdollisuuksien mukaan. Täältä voit kurkistaa mitä jännää keksimme järjestää. Apujoukot ja yleisö ovat myöskin tervetulleita tapahtumiin!

MÖRKÖPÄIVÄ SIIRRETTY KESÄLLE LIIAN PIENEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI.TERVETULOA SILLOIN MÖRKÖILEMÄÄN!

Mörköpäivät 30.3 !

 

Hevostoiminnan jälleenaloittamisen kunniaksi vietämme ensimmäisenä tapahtumanamme Mörköpäivät. Mörköpäiville voit tuoda minkä tahansa hevosen suorittamaan Mörkörataa. Mörköradalla on erilaisia "esteitä", joista hevosen ja hevosta käsittelevän henkilön on tarkoitus selviytyä. Mörköpäivää ei kannata jännittää, sillä tarkoitus on viettää kiva yhteinen tapahtuma kaikille hevosihmisille ja katsojille.

Nimensä mukaisesti rata koostuu erilaisista möröistä, kuten liuhuvista muovisuikaleista, kirkkaista esineistä, pressuista jne. 

Mörkörataan osallistuvilta peritään pieni maksu, 6€. Järjestäjä on auttamassa tarvittaessa radalla, mikäli hevosen mielestä mörkö on liian mörkömäinen. Mörköradan tarkoituksena on tiivistää ihmisen ja hevosen yhteistyötä, päästä kokeilemaan mitä asioita hevosen kanssa kotona kannattaa harjoitella ja totuttaa hevosta vieraisiin paikkoihin. Taluttaja näkee myös missä menee hevosen sietokyvyn raja eli milloin on parempi vaihtoehto ohittaa este ja tehdä harjoituksia sitten kotona ajan kanssa. Eli välttämättä pelokkaampi hevonen ei automaattisesti ole huonompi vaan taluttajan valinnat ratkaisevat myös paljon. Näistä syistä Mörköpäivät soveltuvat aivan kaikille hevosille ja ihmisille!

Mörkörataan on tervetulleet kaikenlaiset hevoset ja ihmiset. Luokat jaetaan kolmeen eri ryhmään: varsat 6kk-2v, lapsi (alle 13v) ja hevonen ja muut hevoset. Mörköradasta 3 parasta palkitaan joka luokassa. Lapsi ja hevonen luokassa paras pari saa myös esinepalkinnon, pienen pokaalin.

Huom. Jos haluat esitellä myytävää hevostasi, tämä on oiva tilaisuus esitellä sitä. Jos hevosesi on myynnissä, voit laittaa siltä hännän solmuun.

Arvosteluperusteet:

1) Radan selvittämiseen käytettävä aika 

2) Taluttajan ratkaisut mahdollisessa ongelmatilanteessa

3) Esteen suorittaminen

4) Kilpaparin (hevosen ja taluttajan) yhteistyö

 

Jokaisesta suorituksesta annetaan kirjallinen arvio, jonka osallistuja saa itselleen luokan loputtua. Pisteet joka arvostelukohdasta 0-3.

 

Säännöt:

1) Yli 2v. olevilla hevosilla ja poneilla on oltava turvallisuussyistä kuolaimet suussa. 

1.1) Hevosta talutetaan radalla joko riimunnarulla, liinalla tai ohjilla. Talutusväline saa olla kiinni joko yhdestä tai molemmista kuolainrenkaista.

2) Taluttajalla SAA olla mukanaan lahjuksia, esimerkiksi leipäpalasia tms.

3) Halutessaan taluttajalla saa olla raippa

 3.1) Raippaa saa käyttää kevyesti napauttamalla, ohjaamaan hevosta sekä sitä voi pitää suojana, mikäli hevonen säikähtää tai jyrää ja voi tulla ihmisen päälle.

4) Taluttajalla täytyy olla päässään kypärä

5) Paikalle ei saa tuoda hevosta, jolla voi olla tarttuva sairaus tai on vasta ollut sellainen

6) Lapsi ja hevonen-luokassa saa olla aikuinen tukena

7) Järjestäjä ei vastaa ihmisille, esineille tai eläimille sattunutta vahinkoa. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan.

8) Hevosen vahingoittaminen on ehdottomasti kiellettyä ja siihen puututaan välittömästi sulkemalla kilpailupari pois kilpailuista. Osallistumismaksua ei palauteta.

9) Hevosten välillä pidetään vähintään "potkuetäisyys". 

10) Ilmoittautumismaksu maksetaan tasarahalla (vaihtorahapankki on rajallinen)käteisellä tapahtumapaikalla. Kuitin saat pyytämällä sitä osallistumaksun vastaanottajalta.

11) Yli -20 asteen pakkasilla tai myrskyllä Mörköpäivä siirretään toiseen ajankohtaan (ilmoitetaan erikseen).

12) Jos osallistujia ei ole tarpeeksi, Mörköpäivä voidaan silloin perua.  Kaikista muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla ja osallistujalista näkyy 1vrk ennen Mörköpäivää.

13) Koko alueella on tupakointikielto!

14) Mörköpäivään osallistuvista saatetaan ottaa kuvia ja julkaista ne farmin.fi- sivustolla.

 

Mörköpäivän kulku:

 

Ensimmäinen suoritus alkaa klo 10.30. Rataan saa tutustua jalan klo. 10. Jokaisen luokan välissä pidetään pieni tauko. 

Seuraa opasteita kun saavut paikalle. Parkkipaikat yleisölle ja hevosille ovat eri paikoissa turvallisuussyistä. 

Ilmoita kilpailupari tallin kassalla osallistumismaksun yhteydessä. Saat kassalta myös lapun, jossa on lähtönumerosi. Kiinnitä lappu vasempaan olkavarteen. Samassa paikassa on myös pieni kanttiini, josta voi ostaa juotavaa ja syötävää. 

Mörköradan ratapiirustus löytyy tallin seinältä. Ennen luokan alkua taluttajilla (ja lasten avustajilla) on mahdollisuus käydä tutustumassa rataan jalan. Radat voivat poiketa toisistaan luokkien välillä.

Ilmoittautumisesi jälkeen voit käydä tarkistamassa kuka kilpailija on suorittamassa rataa. Muista että jokainen kilpailupari menee radan omaan tahtiinsa, joten arvioituun aikatauluun ei ole täyttä luottamista. Maltti on siis valttia! 

Kun vuorosi lähestyy, mene odottelemaan Mörköradan lähelle hevosesi kanssa. Sinut kutsutaan nimellä ja numerolla suorittamaan rataa.  Odota hevosesi kanssa lähtölinjalla ja kun tuomari sanoo "Hep", voit lähteä suorittamaan rataa. Aika alkaa heti lähtölinjalta Hep-sanasta ja päättyy kun loppulinja on kokonaan ylitetty (hevonen kokonaan linjan toisella puolella).

Kun kaikki luokan osallistujat ovat suorittaneet Mörköradan, seuraa palkintojen jako sekä pieni tauko, jolloin seuraava ryhmä voi kävellä mörköradan läpi.

Tunnistat talkooväen/järjestäjät rintaneulasta ja tuomarin ja sihteerin keltaisesta liivistä. Voit kysyä heiltä apua, mikäli jokin askarruttaa!

Toivoisimme, että jätät palautetta Mörköpäivästä, jotta osaamme ottaa seuraavalla kerralla huomioon mahdolliset puutteet. Palautelapun voi jättää nimettömänä tallissa olevaan laatikkoon.

 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot sähköpostilla osoitteeseen hevot@suomi24.fi 

Ilmoittautuminen 24.3 mennessä Ja Peruutukset viimeistään 2vrk (27.3) ennen  Mörköpäivää, jotta lähtölista voidaan päivittää Farmin.fi -nettisivuille.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Ilmoittautumistietoihin tarvitaan hevosen ja taluttajan nimi, yhteyshenkilön puhelinnumero ja sähköpostiosoite.  Voit lisätä myös pienen kuvauksen itsestäsi ja/tai hevosestasi, joka kerrotaan yleisölle lähtövuorosi tullessa.(Esimerkiksi lapsella ikä, onko hevonen omasi, mistä hevosesi pitää, mitä sen kanssa on tehty, tai vaan mieleen tulee).

Kaikille lämpimästi tervetuloa!